Iranski lideri se zakleli da će uništiti američke kulturne lokalitete poput Walmarta ili Dairy Queen-a

The Babylon Bee

TEHERAN — Neposredno nakon najave predsjednika Trumpa na Twitteru da je unaprijed odabrao pedeset dvije iranske mete za uništenje, uključujući mjesta važna za iranski narod i njegovu drevnu kulturu, iranski čelnici i generali zakleli su se da će se osvetiti na isti način čim odgonetnu što rapidno propadajuća kultura koja više ne cijeni svoju vlastitu povijest ili religijsko naslijeđe smatra vrijednim.

“Mi ćemo poslati naše futurističke rakete izravno u vaše Walmarte i vaše Dairy Queenove i vaše McDonaldse, tako nam Alah pomogao. Smrt Americi!”, obznanio je vrhovni vođa iranske revolucije, Ali Khameini.

Predsjednik Trump razljutio je iranske čelnike s tweetom objavljenim prethodnog dana u kojem je objavio da će bilo kakva odmazda, bilo kakav napad na Amerikance ili američku imovinu, na napad dronom koji je ubio drugog najvažnijeg čovjeka u Iranu i vrhovnog generala Qassema Soleimanija u Bagdadu, biti dočekana brzim vojnim udarima na sam Iran, zaprijetivši ne samo vojnim ciljevima, već također i mirnim, spokojnim mjestima voljenima od iranskog naroda zbog njihove povijesti i ljepote.

Iranski čelnici satima su raspravljali koje ciljeve odabrati.




“Što je s njihovim palačama, kipovima, drevnim građevinama koje datiraju tisućama godina unatrag?”, navodno je sugerirao jedan od vojnih stratega prije nego je saznao da Amerikanci ne posjeduju ništa tako staro, a ono što imaju i datira iz vremena američkog utemeljenja danas se smatra rasističkim i simbolima bijele supremacije.

Predsjednik Irana, Hassan Rouhani, objavio je putem državnih medija: “Unaprijed smo odredili 52 Burger Kinga na mjestima diljem Velikog sotone Amerike koja će biti brzo i snažno pogođena ako predsjednik Trump čak i pokuša dirnuti bilo koje od naših drevnih kulturnih umjetničkih i povijesnih djela. Mi smo vrlo ponosni na naše tradicije, našu religiju, naše institucije i mnogo, mnogo nalazišta Svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Ja osobno volim posjetiti ove drevne palače, hramove, špilje, vrtove, planine i gradove kako bih naučio o našoj slavnoj prošlosti. Naša civilizacija datira još iz šestog stoljeća prije Krista po vašem kalendaru. Da bilo tko na Zapadu prijeti tim mjestima umjesto, pa, bilo čemu drugome, je barbarski.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.