CNN dao platformu Iranki koja je svojedobno rekla da bi američkim taocima pucala u glavu

Paul Joseph Watson

Screenshot: CNN

CNN je dao medijski prostor iranskoj vladinoj dužnosnici koja je svojedobno rekla da ne bi oklijevala pucati u glavu američkim taocima.

Masoumeh Ebtekar, trenutačna potpredsjednica Ženskih i obiteljskih poslova Irana, nekadašnja je glasnogovornica ekstremističkih studenata koji su provalili i okupirali američko veleposlanstvo tijekom iranske talačke krize 1979. godine, u kojoj su 52 Amerikanaca 444 dana držana kao taoci.

Također su joj jednom postavili pitanje bi li američkim taocima pucala u glavu, na što je odgovorila: “Da. Kad bih vidjela kako se američka puška diže i ubija moju braću i sestre na ulicama, naravno.”

Tijekom svog gostovanja na CNN-u u emisiji Christiane Amanpour, Ebtekar je opisala ubijanje Soleimanija kao “terorističku akciju”.




“Govorim da su američka vlada, američki predsjednik učinili ozbiljnu pogrešku”, rekla je Ebtekar.

“Učinili su ozbiljnu pogrešku atentatom, poduzimanjem ove terorističke akcije protiv zapovjednika Soleimanija i sigurna sam da žale zbog učinjenog”, dodala je.

“CNN je poziva kao komentatoricu kako bi prozvala Ameriku teroristima”, komentirao je Imam Tawhidi.

U međuvremenu, jedan od korisnika ne Twitteru komentirao je da sin Ebtekar živi u Americi i ima američko državljanstvo.

Web stranica TrackPersia objavila je prošle godine članak u kojem ističe kako djeca mnogih iranskih dužnosnika režima uživaju u beneficijama života u Americi.