Musliman optužen za seksualni napad na 92-godišnju staricu tvrdi da su mu ‘pale hlače’

Muškarac optužen za seksualno zlostavljanje i ubojstvo 92-godišnje žene u Queensu, tvrdio je policiji da je pokušavao pomoći starici — ali je nakon toga izgubio ravnotežu, puknuo mu je remen, pale su mu hlače i njegove genitalije slučajno su došle u kontakt s njezinim, otkriveno je na sudu u petak.

Osumnjičeni, 21-godišnji Pakistanac Reeaz Khan, rekao je detektivima da je našao ženu, Mariju Fuentes, na zemlji u blizini avenije Liberty i 127. ulice u Richmod Hillu u ponedjeljak oko ponoći i pokušao joj pomoći, rekao je tužitelj prilikom podizanja optužnice u petak.

Khan je rekao detektivima, “Pao je, pukao mu je remen, pale su mu hlače i njegov penis se našao kraj njezine vagine”, rekao je na sudu tužitelj Joseph Graso.

U tom ga je trenutku nešto spopalo, tvrdio je Khan.

“Optuženi je tada izjavio da je podigao njezinu suknju i pokušao staviti penis u nju”, dodao je tužitelj.

Izvori su prethodno rekli da je Khan priznao kao trpi od “nekontroliranih poriva” i rekao da je ovo prvi put da je djelovao u skladu s njima.

Fuentes je ležala napola odjevena na temperaturi od 0 stupnjeva Celzijusa dva sata prije nego je pronađena, pri svijesti, ali “nekoherentna”, oko 2 sata ujutro, kako se navodi u krivičnoj prijavi.




Između ostalih ozljeda, pretrpjela je slomljenu kralježnicu, slomljena rebra i imala modrice na prsima i vratu, prema sudskim dokumentima.

Tužitelji su primijetili kako su istražitelji prikupili značajnu količinu snimaka s nadzornih kamera koje su smjestile Khana na mjesto događaja i pratile ga do njegove kuće.

Khan je navodno slijedio Fuentes od avenije Liberty do 127. ulice, gdje se pojavio iza nje, bacio je na tlo i napao je te seksualno zlostavljao, rekla je policija.

“Došlo je do određene vrste fizičkog kontakta između njih … što je uzrokovalo pad obje osobe iza parkiranog automobila”, izjavio je ranije u petak zamjenik šefa Detektivskog ureda Južnog Queensa Joseph Kenny.

Okružna tužiteljica Queensa Melinda Katz, primijetivši je da je žrtva pronađena “s odjećom navučenom iznad njezinog struka i blizu smrti”, nazvala je ubojstvo “besmislenim, brutalnim činom nasilja”.