Talijanske luke otvorene za brodove s migrantima

Amy Mek

“Conteova vlada ponovno je otvorila luke svima. Iskrcavanja su se udvostručila. I zbog toga učinit ću sve što je moguće kako bi ovu ilegalnu vladu što prije poslao kući.” — bivši zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini.

Premijer Giuseppe Conti dopustio je NGO (nevladine organizacije) brodovima, njemačkom Sea-Watch 3 i španjolskom Open Arms, iskrcavanje u dva lučka grada na jugu Italije.

Sea-Watch 3, koji je prevozio 119 migranata, pristao je u luci Taranto, dok je španjolski Open Arms, sa 118 ilegalna migranta, poslan u Messinu.

Članice Europske unije, Francuska, Njemačka, Portugal i Irska pristale su “dočekati” ilegalne na brodovima, prema talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova.

NGO brodovi u Sredozemlju pretvaraju se da rade humanitarni posao. Njihov ljudski teret često se sastoji od vrlo opasnih ljudi, s vrijednostima i ambicijama koje su u oštroj suprotnosti sa zapadnim vrijednostima i zakonima.




Kako je RAIR fondacija ranije izvijestila, bivši zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini objavio je video koji razotkriva koordinaciju između NGO migrantskih brodova i ilegalnih trgovaca ljudima.

Ti krijumčari ljudi prevoze migrante iz neposredne blizine obale Libije sve do obala Italije. Šokantno je da se ti trgovci ljudima zapravo koriste svojim Facebook stranicama kako bi reklamirali svoje usluge i regrutirali svoje “mušterije”.

Salvini ističe da u vrijeme njegovog boravka u uredu, NGO brodovi nisu prevozili “izbjeglice” u Sredozemlju, dok je sad u upotrebi devet takvih brodova. Bez Salvinija u uredu, nevladine organizacije koje financiraju Soros i EU i dalje će preplavljivati Italiju s opasnim ekonomskim migrantima.