Peter Jackson će odati počast Christopheru Tolkienu filmskom adaptacijom ‘Silmariliona’ u 578 nastavaka

The Babylon Bee

NEW ZEALAND — Jučer je preminuo Christopher Tolkien, sivi kišni zastor se povukao i pretvorio u srebrno staklo, omogućivši mu da ugleda bijele obale i onkraj daleke zelene zemlje okupane svjetlošću izlazećeg sunca.

Nakon smrti sina legendarnog autora Gospodara Prstenova i Hobita, Peter Jackson je otkrio novu filmsku seriju u 578 nastavaka koja će pokrivati događaje u Silmarilionu, povijesti Međuzemlja J.R.R. Tolkiena koju je uredio i objavio Christopher.

“Isprva sam mislio da bismo možda trebali napraviti filmsku seriju od 400 nastavaka, ali vi apsolutno ne možete ispričati ovu priču u manje od 500 filmova”, rekao je Jackson tijekom tiskovne konferencije najavljujući Silmarilion. “Tolkienovi obožavatelji zaslužuju ovu priču ispričanu u cijelosti, čak i ako to znači da svakim filmom pokrivamo otprilike 2/3 stranice.”




Prvi film, provizornog naziva Silmarilion: 1. dio od 578., obuhvatiti će prvu rečenicu predgovora knjige: “Objavljen četiri godine nakon smrti svog autora, Silmarilion govori o Drevnim danima, o Prvom dobu Svijeta.” Kako neki ne bi mislili da će film biti previše dosadan i uštogljen, Jackson je uvjeravao posjetitelje kina da će biti pregršt čarobnjaka koji bacaju granate češere i suludih vožnji na bačvama niz rijeke. Orlando Bloom i ona djevojka iz Lost-a će, iz nekog razloga, također biti tamo.

Izvori iz zagrobnog života potvrdili su da J.R.R. Tolkien ispituje svog sina o tome što se zapravo dogodilo u Silmarilionu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.