Orban: ‘EU vodi Soros’, predlaže novi ‘europski savez kršćanskih nacija’

Amy Mek

U ovotjednoj emisiji svog tjednog intervjua na mađarskom Magyar M1 radiju, premijer Viktor Orban objasnio je da Europska unija želi kazniti Mađarsku i Poljsku zbog neprihvaćanja globalističkog, sorosevskog programa stvaranja nove Europe bez kršćanskog identiteta koristeći masovnu islamsku imigraciju.

U toj emisiji od 17. siječnja, premijer Orban imenovao je Georgea Sorosa svjetskim oligarhom broj jedan koji upravlja svojim političkim aktivnostima i utječe na europsku politiku putem mreže mafijaškog stila.

Premijer Orban išao je tako daleko da je izjavio kako bi možda trebalo stvoriti novi kršćanski europski savez pošto se čini kako je EU projekt koji se okrenuo protiv europskih kultura i naroda.

“Mađarska vladajuća Fidesz stranka nalazila se ‘nekoliko centimetara’ od izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) u četvrtak”, izjavio je Orban u intervjuu.

Govoreći o rezoluciji Europskog parlamenta o vladavini zakona u Mađarskoj i Poljskoj i širokoj potpori koju je dobila u EPP, Orban je rekao da je razlog zbog kojeg se Fidesz nalazila toliko blizu izlaska taj što ih je “izdala” većina stranačke obitelji.




Međutim, rekao je kako su francuski, španjolski i talijanski zastupnici parlamenta u EPP-u “bili jasno na našoj strani”, a u raspravi su tražili da stranačke obitelji stanu na stranu Mađarske. S obzirom na takvu podršku, premijer je rekao kako postoji nada za promjenu u EPP-u. “Nada polako nestaje, ali je još uvijek tu. Inače ne bi bili članovi danas ujutro”, rekao je, dodajući da će se prije donošenja odluke sastati s austrijskim i njemačkim kancelarima, kao i s vođom EPP-a, Donaldom Tuskom.

U isto vrijeme, ova situacija ne može ostati takva kakva jest, dodao je. Ako EPP neće podržati Mađarsku, “mi ćemo morati pokrenuti novi europski kršćansko-demokratski pokret”. “Imat ćemo saveznike”, rekao je Orban.

Orban je istaknuo da ishod glasovanja u Strasbourgu nije bio iznenađujući, pošto je većina koja je osudila Mađarsku bila iz pro-migracijskog krila Europskog parlamenta. Dodao je kako je “Soroseva mreža”, skupina koje su povezane s američkim financijerom Georgeom Sorosom, bila “vrlo aktivna u Europskom parlamentu i europskoj politici”.