Njemački parlament prasnuo u smijeh kad je Merkel obećala da će se boriti protiv migrantskog kriminala boreći se protiv ‘desničarskog ekstremizma’

Amy Mek

Screenshot: YouTube/RAIR FOUNDATION USA

Nakon što je skupina migrantske “mladeži” do smrti prebila oca ispred njegove supruge i djece na otvorenoj božićnoj tržnici u Njemačkoj, kancelarka Angela Merkel suočila se s teškim pitanjima zastupnika AfD-a dr. Gottfireda Curioa u Bundestagu u vezi rasprostranjenosti migrantskog kriminala. Odgovor Merkel izazvao je cinični podsmijeh, pošto je obećala da će se pozabaviti s kriminalom “stvaranjem velikog broja novih pozicija u borbi protiv desničarskog ekstremizma”.

Curio je postavio pitanje kancelarki u vezi događaja u Augsburgu, kad su sedmorica kulturnih obogačivaća na božićnoj tržnici njemačkog grada ubila vatrogasca pred očima njegove supruge. Vatrogasca je napalo sedam “mladića”, od kojih je većina imala dvostruko državljanstvo — tursko i libanonsko, uz ono njemačko. U napadu je također “teško ozlijeđen muški prijatelj vatrogasca”.

Curio je želio znati prepoznaje li Merkel sustavni problem kriminala:

Savezno izvješće o imigrantskom kriminalu pokazalo je da je Augsburg samo vrh ledene sante. Imigrantski počinitelji dramatično su se umnožili od 2014. godine. Prošle godine bilo je na stotine slučajeva ubojstva, na tisuće slučajeva silovanja, na desetke tisuća slučajeva tjelesnih ozljeda. U svjetlu takvih brojki migrantskih kriminalaca, biste li rekli da su to izolirani incidenti ili prepoznajete da postoje sustavni problemi?

“Mi se želimo boriti protiv svih oblika nasilja”, odgovorila je Merkel, “na primjer stvaranjem velikog broja novih pozicija u borbi protiv desničarskog ekstremizma.” Članovi parlamenta prasnuli su u smijeh zbog apsurdnosti Merkelinog odgovora, kojim je odbila priznati svakodnevne prijetnje koje uzrokuju islamski migranti i radikalna ljevica.




Dr. Curio također je pitao Merkel prepoznaje li vlastitu odgovornost za milijune kriminalnih djela koja su počinili migranti u posljednjih pet godina, za koje vjeruje da su mogla biti spriječena graničnom sigurnosti.

Od 2014. do 2018., bilo je preko 800.000 zločina imigranata, a to se ubrajaju samo oni riješeni. Ako se uključe procijenjeni neprijavljeni slučajevi, postoje milijuni kaznenih djela koja su mogla biti spriječena graničnom sigurnosti.

Prepoznajete li da ste osobno krivi za kontinuirani priljev ove visoko rizične skupine mladih muških migranata koji imaju islamsku i klansku kulturu?

Kancelarka Angela Merkel (CDU) ponovno je branila svoju katastrofalnu odluku otvaranja njemačkih granica rekavši: “Vjerujem da je Njemačka pomogla mnogim ljudima kojima je bila potrebna pomoć. To je ostvareno sveobuhvatnim naporom društva”, rekla je Merkel u Bundestagu.