Religija mira: ‘Uskoro ćemo uspostaviti kalifat, osloboditi Jeruzalem i osvojiti Rim’

MEMRI

Screenshot: MEMRI TV

Dana 17. siječnja 2020. godine, na internetu je objavljena snimka događaja kod džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu povodom godišnjice osvajanja Carigrada od strane Osmanskog Carstva 1453. godine. Događaj je organizirala organizacija Hizb ut-Tahrir.

Palestinski propovjednik Nidhal “Abu Ibrahim” Siam održao je govor pred okupljenim mnoštvom i rekao da godišnjica pada Carigrada donosi radosne vijesti da će Rim biti osvojen u bliskoj budućnosti. Rekao je da će se uskoro ostvariti tri proročanstva i izrazio nadu da će njegova publika biti ta koja će ih ostvariti.




Siam je pojasnio da su ta proročanstva sastoje od proročanstva uspostavljanja kalifata, proročanstva da će Jeruzalem biti oslobođen te proglašen glavnim gradom kalifata i proročanstva da će islam “baciti svoje susjede na zemlju”, a njegov doseg prostirati širom svijeta. Rekao je okupljenima da je njihov pravi zadatak vođenje džihada u ime Alaha i da riječ nevjernika učine inferiornijom od riječi Alaha. Dodao je:

“Ne pokoravajte se sljedbenicima Sotone [i] onima koji surađuju s Amerikom, Rusijom i Zapadom.” Publika je skandirala: “Ova Al-Aqsa [džamija] će biti oslobođena… Alah je obećao kalifat… Putem kalifata i konsolidacije moći, vaše osvajanje Rima je sigurno… Allah Akbar!”