Tucker Carlson: Plan kriminalizacije ‘dezinformacija’ Elizabeth Warren otvoreno ‘fašistički’

David Kryden

Screenshot: YouTube/Tucker Carlson Tonight

Voditelj Fox Newsa Tucker Carlson kritizirao je demokratsku senatoricu iz Massachusettsa Elizabeth Warren tijekom svoje sinoćnje emisije zbog njezinog prijedloga kriminalizacije “dezinformacija” na internetu.

Warren je na svojoj web stranici objavila da ima plan za “nove zakone koji nameću stroge građanske i kriminalne kazne” za objavljivanje “dezinformacija” na internetu u svrhu “utjecanja” na birače. Tvrdila je da su strani akteri koristili takve taktike u ime Donalda Trumpa tijekom izborne kampanje 2016. godine.

Carlson je primijetio da u trenucima kad politički kandidati “osjećaju da gube” kampanju, oni se “odlučuju reći ono što zapravo misle. Zašto, dovraga, ne? To je očigledno mjesto na kojem se večeras nalazi Elizabeth Warren. S obzirom na činjenicu da su njezine šanse za predsjednika preuzele putanju avionske nesreće, ona je odlučila otvoreno postati fašist jer je to ono što ona jest i što je oduvijek bila.”

Nakon što je opisao plan Warren, Carlson je primijetio ironiju s obzirom na to da ova politika dolazi od političarke koja je lažno tvrdila da je indijanskog podrijetla i koja je tvrdila da je izgubila posao predavača jer je bila trudna.




“Ta ista osoba vam prijeti da će vas poslati u zatvor ako ćete govoriti izmišljotine. Najživopisnija lažljivica u utrci za predsjednika, osoba koju je New York Times svojedobno eufemistički opisao kao ‘darovitu pripovjedačicu’, kaže da će kriminalizirati laganje. Zovemo gosp. Freuda! Ovo je više od licemjerja. Ovo je bolesno. Uzmimo na trenutak plan Elizabeth Warren ozbiljno. Što je točno dezinformacija koju želi zabraniti?”

Carlson je napomenuo da sve ovo vodi natrag na Rusiju. “Prema priopćenju Warren, citiram: ‘Iste taktike koje koristi ruska vlada dostupne su domaćim skupinama koje žele promicati ili suprotstavljati se kandidatima i političkim ili društvenim pitanjima.”

Voditelj Fox Newsa je rekao da se ovo može prevesti kao gušenje slobode govora. “To znači da bi ljudi, kad govore stvari koje se Elizabeth Warren ne sviđaju ili koje ometaju njezine pokušaje da se domogne vlasti, morali ići u zatvor. Warren nije prva osoba koja je maštala o tome. Svi megalomanijaci maštaju o vođenju vlastitog Ministarstva istine. Osnivači ove zemlje su to dobro razumjeli i to je razlog zašto su nas zaštitili Prvim amandmanom.”

Warren je “također obećala globalni summit o dezinformaciji kako bi ostale fašističke vlade mogle učinkovitije koordinirati svoje napore protiv govora”, rekao je Carlson. Također je izrazio neke zabrinutosti oko mogućeg uspjeha plana Warren, jer iako “birači ne vole dovoljno Elizabeth Warren kako bi joj dali više moći, iznenađujuće je da tisak još uvijek uzima Elizabeth Warren vrlo ozbiljno. Oni je vole.”

“Pitanje je slažu li se mediji s njezinim planom ukidanja Prvog amandmana? Ne morate nama vjerovati. Uvjerite se sami. Ako mediji u sljedećih nekoliko dana ne osude ovu ideju, znajte da su za nju”, zaključio je Carlson.