Istraživanje: Spaljivanje novca daleko korisnije od davanja donacije političaru

The Babylon Bee

SAD — Da li biste trebali dati donaciju političaru za kojeg smatrate da će najbolje pomoći zemlji? Ili biste umjesto toga trebali staviti sav taj novac na golemu hrpu i zapaliti ga? To je bilo vječito pitanje, a novo istraživanje želi odgovoriti na njega.

“Bolje koristite svoj novac ako ga zapalite, daleko bolje”, rekao je doktor Howard Ingram, stručnjak na području politike i paleži. “Svaki put kad zapalite novac, mi imamo koristi od proizvodnje svjetla i topline. Mi nikad ne vidimo takve uvjerljive koristi od doniranja političaru. U stvari, to često ima štetan učinak.”

Ingram je izvijestio da doniranje političarima često samo potiče njihovo sociopatsko ponašanje i dovodi ih do toga da silom uzimaju još više vašeg novca kroz poreze, koji će potom biti spiskani na vladine programe, dok bi, ponovo, jednostavno spaljivanje novca donijelo daleko više koristi.




Međutim, postoje i neki negativni učinci spaljivanja novca, poput udisanja dima. “Mogli biste razmislite o tome da se novca riješite i na druge načine”, rekao je Ingram, “kao na primjer kupovinom vrećice čipsa. Ali ja stvarno volim spaljivati stvari.”

Neki su političari osporili nalaze istraživanja, ali vi ne možete vjerovati ni riječi koja dolazi iz njihovih lažljivih usta.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.