Italija: Migranti ciglama napali policiju u Torinu

Martin Rousset

Screenshot: YouTube/garethtrooper

Migranti u repatrijacijskom centru u Torinu bacali su cigle na policiju i pripadnike vojske tijekom vikenda, što je samo najnoviji u nizu nasilnih napada koji su se dogodili u objektu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Incident, u kojem je ranjeno jedanaest policajaca i dva vojnika, treći je takve vrste koja se odigrao u torinskom repatrijacijskom centru u nešto više od mjesec dana, izvješćuje Breitbart London.

Imigrantski napadači, za koje policija sumnja da su iz Sjeverne Afrike, istrgli su cigle sa zidova unutar centra prije nego su se popeli na krov stambene jedinice i počeli bacati na predstavnike vlasti. Policija kaže da je u procesu pregledavanja CCTV dokaza kako bi potvrdila svoje sumnje da su pet migrantskih napadača doista Sjevernoafrikanci.




Sredinom siječnja ove godine, pet Marokanaca i Alžirac — koji su svi živjeli u centru — zapalili su čitavi kompleks zgrade, uzrokujući štetu koja se mjeri u tisućama eura.

Sam dva tjedna kasnije, u istom centru, velika skupina migranata zapalila je svoje madrace i kućne potrepštine. Na kraju incidenta, ostalo je ozlijeđeno pet policajaca.

U Italiji, nasilje u migrantskim centrima postalo je uobičajeno. U prosincu prošle godine, Voice of Europe izvijestio je o šest nigerijskih migranata koji su osuđeni za grupno silovanje 25-godišnje žene u azilantskom centru CARA u gradu Bariju 2017. godine.

Dvadeset i pet godišnja žrtva silovanja, nastanjena u migrantskom centru, rekla je istražiteljima da je skupina — za koju se vjeruje da je povezana s organiziranim kriminalom — stvorila atmosferu “terora” u azilantskom objektu kako bi dominirala nad drugima koji tamo žive.