Taiwan News izvješćuje da su zaraze koronavirusom ‘astronomski veće od službenih podataka’

Paul Joseph Watson

Navodeći brojke koje je slučajno objavio Tencentov program za praćenje epidemije, Taiwan News izvijestio je da su zaraze koronavirusom “astronomski veće od službenih podataka”.

Prema informacijama informativnog medija, “Tencent je možda slučajno procurio stvarne podatke o smrtnosti virusa u Wuhanu”.

Izvješće tvrdi da je Tencent slučajno “pokazao da trenutačno ima 154.023 potvrđena slučaja novog koronavirusa (2019nCoV) u Kini, 10 puta veće brojke od tadašnjih službenih brojeva. Kao broj mogućih slučajeva navodi podatak od 79.808, što je četiri puta više od službene brojke.”

Tencetov program također tvrdi da je broj smrtnih slučajeva zapravo 24.589 — “astronomski veći” od 300 smrti koje su službeno potvrđene u to vrijeme.




Brojke su brzo izmijenjene i vraćene na službene podatke, ali kineski korisnici interneta uspjeli su uhvatiti slike sa zaslona prije nego se to dogodilo.

“Korisnici interneta primijetili su da je Tencent u najmanje tri navrata objavio izuzetno visoke brojke, samo da bi ih brzo smanjio na statistike koje je odobrila vlada”, izvješćuje Taiwan News.

Izvješće nagađa da je mogući uzrok prikazivanja stvarnih “internih” podataka problem s kodiranjem ili postoji zviždač iznutra koji “pokušava procuriti stvarne podatke”.

Nedostatak testnih setova, kao i žrtve koje umiru prije nego završe u bolnici kako bi se službeno evidentirale kao žrtve koronavirusa, potaknule su brojne promatrače na tvrdnju da su stvarni brojevi zapravo daleko veći.