Heteroseksualna glumica kritizirana zbog mjesta u LGBT TV emisiji odjednom objavila da je ‘queer’

‘Budna’ glumica Jameela Jamil odgovorila ja na kritike da kao heteroseksualna žena ne bi trebala sudjelovati u novoj LGBT TV emisiji, iznenadno objavivši da je “queer“.

Šah-mat, bigoti.

Jamil, koja neumoljivo potiče politiku identiteta i “raznolikost”, postavljena je za suca u novom plesnom show-u na HBO pod nazivom Legendary.

“Vijest je potaknula reakcija na internetu od ljudi koji kažu da zvijezda serije Dobro mjesto nije predstavnik crne LGBT zajednice”, izvješćuje BBC.

Jamil je reagirala tweetanjem izjave u kojoj se sad identificira “kao queer” i tu činjenicu je otkrila tek sad u dobi od 33 godine jer “nije lako biti prihvaćen unutar južnoazijske zajednice”.

Nakon toga je objavila da se odjavljuje s Twittera “jer ne želim čitati zle komentare koju ovo odbacuju”.

Prema njezinoj biografiji na Wikipediji, Jamil je u vezi s muzičarom Jamesom Blakeom (muškarac) od 2015. godine.




“Evo, Twitter je pao na to. ONA IMA DEČKA. Ne mislite li da je čudno što se odjednom izjasnila kao ‘queer’ nakon što je kritizirana zbog mogućeg zauzimanja mjesta homoseksualnoj osobi u emisiji?”, pitala je jedna sudionica rasprave na Twitteru.

Sljedeći put kad vam žena kaže da kao muškarac nemate pravo na mišljenje o pobačaju, jednostavno joj odgovorite da se sad identificirate kao žena.

Isti vrijedi i za izražavanje vaših stavova u vezi rasnih odnosa. Ako vas netko optuži da sudjelujete u “bijelog privilegiji”, samo recite da ste transrasni.

I ako se suočite s optužbama “islamofobije” zbog kritiziranja islama, samo privremeno recite da ste sad musliman.

Nema greške. Radi svaki put.