Izvješće: Kinezi prodaju iskorištene maske za lice pronađene u smeću

Paul Joseph Watson

Novozelanđanin koji živi u Kini rekao je za New Zealand Herald da se “sve raspalo” i da neki Kinezi prodaju iskorištene maske za lice pronađene u kantama za smeće.

Muškarac koji sa svojom suprugom i dvoje djece živi na sjeveroistoku Kine, rekao je za novine: “Svakim danom postaje sve gore i gore … ovdje se sve raspada.”

Očevidac je govorio pod uvjetom anonimnosti zbog straha od odmazde kineske vlade, koja je zaprijetila ljudima s 15 godina zatvora zbog širenja “dezinformacija” o koronavirusu.

Zbog nestašice koja pogađa mnoga područja zemlje, muškarac je rekao da se čak i iskorištene maske za lice prodaju za 50 dolara.




“Vidim starice koje hodaju naokolo i izvlače maske za lice iz kanti za smeće da bi ih potom sljedeći dan prodavale na ulicama smijući se tome”, rekao je. “Kad je Kina rekla da ih ima dovoljno i da ih dijeli građanima, to nije bila istina, mogu vam to sada reći — nigdje nisu dostupne.”

Dodao je da se maske peglaju kako bi izgledale nove i da su svađe oko hrane poput jaja i povrća također postale sve učestalije.

Kao što smo istaknuli jučer, navodeći brojeve koje je Tenncetov program za praćenje epidemije slučajno objavio, Taiwan News je izvijestio da u zaraze koronavirusom “astronomski veće od službenih podataka” i da bi mogle biti do deset puta veće od onih objavljenih u javnosti.