Orbán: Niti jedan muslimanski imigrant u Mađarskoj, objavio da je liberalizam gotov

Arthur Lyons

Mađarski premijer Viktor Orbán je tijekom panel diskusije na konferenciji Nacionalnog konzervatizma u utorak u Rimu objavio da je liberalizam gotov i da niti jedan muslimanski imigrant ne živi u Mađarskoj.

Tijekom konferencije, koju je organizirala fondacija Edmund Burke, Orbán je objavio da je liberalizam gotov, dodajući da je potrebna svježa vrsta vlade u obliku kršćanske demokracije kako bi ga zamijenila, izvješćuje About Hungary.

Mađarski premijer istaknuo je dva katastrofalna neuspjeha liberalnih zapadnjačkih vlada u nedavnoj prošlosti: njihovo loše postupanje s globalnom financijskom krizom 2008. godine i njihovo trenutačno loše upravljanje tekuće migrantske krize.

Orbán je također primijetio oštre razlike između mađarske migracijske politike u odnosu na politike koje su prigrlile zemlje Zapadne Europe.




Spominjući rastuće muslimansko stanovništvo u Europi koje se poklopilo sa sve manjim kršćanskim stanovništvom, Orbán je rekao: “Prema liberalima, to je u redu, jer oni ne vole kršćansko društvo”, prije nego je napomenuo da je ovaj izbor samoubojstva njihov, ali da je prisiljavanje Srednjoeuropljana na isto u potpunosti neprihvatljivo.

“Rezultat će biti nova vrsta društva, ono koje preferiraju europski liberali jer vjeruju da će vjerski i etnički miješano društvo donijeti bolji život”, primijetio je Orbán.

“Ja ne želi reći Europi kakav društveni sastav bi trebala imati, ali ona također ne smije reći Mađarskoj kako pristupiti tom pitanju”, dodao je mađarski premijer.

Tijekom boravka u Rimu, Orbán se susreo s Matteom Salvinijem, bivšim talijanskim ministrom unutarnjih poslova, premijerom Giuseppeom Contijem, Giorgiom Meloni, čelnicom nacionalne populističke stranke Braća Italije, kao i s bivšim premijerom i vođom Forza Italia, Silviom Berlusconijem.