Danski ministar integracije: Imigracija je dovela do manje slobodnog društva

Christoffer

Screenshot: YouTube

Danski ministar za imigraciju, integraciju i stanovanje je tijekom nedavnog intervjua rekao da je imigracija Dansku učinila manje slobodnom nacijom.

Matthias Tesfaye, socijaldemokrat eritrejskog podrijetla, objasnio je novinaru tijekom nedavnog intervjua s danskim dnevnim novinama Weekendavisen kako je imigracija u Dansku dovela do manje sloboda u društvu.

“Imigracija je Dansku učinila manje liberalnom zemljom. Mislim da je to neosporno. Da nismo imali 50 godina imigracije, naše zakonodavstvo bi danas bilo daleko liberalnije”, tvrdio je ministar.

Ministar integracije potom je dansku politiku integracije usporedio s prometnom nesrećom koja se događa kao na usporenoj snimci. Tvrdio je kako je imigracija ostavila trajni trag na “političkoj infrastrukturi” u Danskoj, rekavši da je dovela do države koja preuzima sve više nadzora nad našim životima.

“S više imigracije mora postojati snažnija državna regulacija, a ta regulacija se odnosi na sve. To vjerojatno moramo prepoznati u ovo vrijeme migracija”, rekao je Tesfaye.

Tefaye je također napomenuo da je imigracija negativno utjecala na dansku tradiciju privatnih škola i da su zbog islama postavljena različita ograničenja na privatne škole.

“Ne zbog danskih ili židovskih ili katoličkih škola, već zbog muslimanskih privatnih škola. Također ćemo usvojiti bolju distribuciju srednjoškolskih učenika koji će utjecati na slobodni izbor srednje škole. To je izravna posljedica imigracije i ona utječe na sve. Mislim da je to žalosno, ali to je bolje od liberalnog pristupa i gledanja kako se razvijaju paralelne zajednice.”




Sloboda odabira škole koju ćete pohađati rezultirala je da se učenici nezapadnog podrijetla okupljaju u određenim školama, a to utječe na kulturu mladih i uzrokuje da domaći Danci biraju druge srednje škole.

“Mladi Danci danas imaju slobodni izbor srednje škole, ali u stvarnosti, lokalne srednje škole postale su prvenstveno za mlade ljude stranog podrijetla. Osobno sam razgovarao s mnogim mladim ljudima iz zapadne regije koji su rekli da je etnički sastav razlog za njihov odabir srednje škole. Politička regulacija zahtijeva stvarnu slobodu.”

Kako bi se borio protiv ovog rastućeg problema, Tesfaye podupire vladin prijedlog kojim će se učenici stranog podrijetla proporcionalno razmjestiti u danskim školama.

Konačno, na pitanje može li Danska preživjeti kao liberalna država zbog imigracije s Bliskog istoka, Tesfaye je odgovorio: “Nije isto kao prije 30 godina.”