Britanska TV zvijezda otkrila čari šerijatskog zakona

Daniel Greenfield

Screenshot

Muhamed je, kažu muslimani, bio izvorni feminist. Pod “feministom” oni zapravo misle serijski silovatelj. Ali neki zapadnjaci nastavljaju vjerovati onome što su čuli sve dok se sami ne uvjere da je religija Muhameda upravo suprotna od feminizma. Bez obzira na to koliko osobe poput Linde Sarsour pokušavaju drugima zamazati oči. Ponekad to jednostavno moraju saznati na bolan način.

26-godišnja britanska žena koja se pojavila u TV serijama “First Dates” i “Ninja Warrior UK” uhićena je zbog nošenja bikinija na Maldivima — optužujući tri muška policajca za “seksualni napad”, prema izvješćima.

Cecilia Jastrzembska uhićena je nakon što se prošetala pored džamije i škole na Maafushiju, jednom od maldivskih otoka, gdje je nošenje bikinija ilegalno, osim na određenim plažama, zbog strogih muslimanskih šerijatskih zakona, izvješćuje britanski Sun.

Maldivi ovise o turizmu, ali također se sve više okreću islamizmu. A to je loša kombinacija kad se pojave neinformirani turisti.

Na Maldivima, turisti koji putuju u ekskluzivno odmaralište Gili Lankanfushi se pri dolasku u zračnu luku brzo stavljaju na gliser, gdje su im posluženi svježe pripremljeni kokosovi orasi i platnena vreća sa sloganom: “Nema vijesti, nema cipela”. Ideja je staviti svoje cipele u vreću tijekom 20-minutnog putovanja brodom i zaboraviti ih zajedno s uznemirujućim događajima u svijetu za vrijeme vašeg boravka u tropskom raju.

U travnju, nakon 60-godišnjeg moratorija, vlada muslimanske zemlje ponovno je aktivirala smrtnu kaznu. U zatvoru na otoku Maafushi grade se objekti i kojima će se osuđenici za ubojstvo pogubiti smrtonosnom injekcijom.




To ne zvuči tako loše. Ali čekajte, to je islamska verzija smrtne kazne koja uključuje ubijanje djece.

Kaznena odgovornost na Maldivima je 10 godina, ali sad bi se sa smrtnom kaznom mogla suočiti i djeca u dobi od sedam godina — koja mogu biti proglašena krivim za određene zločine pod islamskim šerijatom.

Prema onome što se često lokalno naziva turističkim apartheidom — politikom premještanja turista hidroavionima ili gliserima izravno u odmarališta s otoka na kojem se nalazi zračna luka — turisti imaju vrlo malo kontakata s lokalnim stanovništvom. Otoci s odmaralištima su nenaseljeni izvan hotelskih kompleksa, a većina njihovih zaposlenika su imigranti iz Bangladeša.

“Za turiste u odmaralištu, Maldivi su liberalni i slobodni jednako kao bilo koje drugo mjesto na Zapadu, ali izvan odmarališta Maldivi su represivni i kontrolirani”, rekla je Aishath Velezinee.

Kazna za takve prijestupe je oštra. Svake godine provodi se više od 100 javnih bičevanja zbog “bludništva”, većinom žena i djevojčica. Prošle je godine reakcija međunarodne javnosti spasila 15-godišnju žrtvu silovanja od 100 udaraca bičem. Britanski premijer David Cameron je pozvan na intervenciju, a skupine za prava apelirale su na turiste da izbjegavaju destinacije s takvim grubim kršenjima ljudskih prava.

Ali zapamtite, Muhamed je bio izvorni feminist.