Mađarski ministar: Masovna migracija je ‘vrlo ozbiljna prijetnja čitavom čovječanstvu”

Emma R.

Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjárto rekao je u utorak na konferenciji za borbu protiv terorizma u Beču da Ujedinjeni narodi rasipaju novac na olakšanje migracija koje prijete čitavom svijetu — novac koji bi se bolje utrošio na borbu protiv terorizma.

Szijjárto je sudionicima rekao da promicanje masovne migracije u svijetu predstavlja “vrlo ozbiljnu prijetnju čitavom čovječanstvu”, izvješćuje Hungary Today.

UN-ov globalni dogovor o migraciji potiče ljude na napuštanje svojih domovina, rekao je. A to, dodao je, ugrožava regije i zemlje migracijskih prolaza.




“Pozivamo UN da u svoj proračun uključe borbu protiv terorizma… i da manje troši na migraciju”, rekao je ministar na konferenciji koju su organizirali Ujedinjeni narodi, Organizacija za europsku sigurnost (OSCE) i Švicarska.

U prošlosti, Szijjárto je opisao kako Mađarska odbacuje multikulturalizam i masovnu migraciju, a kao rješenje izazova u pitanjima demografije i tržišta rada preferira kohezivnije društvo i politike koje potiču lokalne ljude na zasnivanje vlastitih obitelji i poboljšanje svoje sposobnosti.