WALSH: Bivša NBA zvijezda kaže da je njegov sin djevojčica. Ne nije. On je samo žrtva nesposobnog roditeljstva.

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Entertainment Tonight

Bivša NBA zvijezda Dwayne Wade gostovao je jutros u emisiji “Ellen DeGeneres Show” kako bi promovirao nadolazeći ESPN-ov dokumentarac o svom životu pod nazivom: “D Wade: Neočekivan život”. Cinična osoba mogla bi optužiti Wadea da koristi seksualnu zbunjenost svog sina kao marketinški trik u svrhu promocije filma. Ne mogu govoriti o njegovim motivima, ali koji god oni bili on je otvorio intervju govoreći o svom 12-godišnjem sinu, nekad Zionu, sad Zayi, koji je nedavno odlučio postati djevojčica.

Wadeov opis ovog procesa, kao i njegova reakcija na to, je poučan. Ne poučan na onaj način na koji to tvrdi Ellen — predstavljajući Wadea kao primjer bezuvjetne roditeljske ljubavi. Već poučan u tome što otkriva nevjerojatnu zbunjenost i nesposobnost roditelja koji dozvoljavaju radikalnoj ljevičarskoj rodnoj teoriji ulazak u svoje domove.

Wade najprije ispravno objašnjava da je “kad dijete dođe kući s problemom”, “naš posao kao roditelja pružiti mu najbolju informaciju koju možemo, najbolje povratne informacije koje možemo”. Ali nakon toga nam kaže da ih je njihov sin jednog dana posjeo ispred sebe da bi zatim objavio da mijenja svoj spol i svoje ime. Sudeći po Wadeovoj reakciji, on je prihvatio ovu samoidentifikaciju bez ikakvog pitanja. Što se dogodilo s pružanjem informacija? Što se dogodilo s povratnom informacijom?

Ovo bi se činilo kao vrlo dobro vrijeme za odraslu osobu da pruži djetetu informacije o biologiji, informacije o spolu, informacije o prirodi ljudskog identiteta. To bi bilo vrlo dobro vrijeme za odraslu osobu — kad bi samo postojala u životu mlade Zaye — da pruži nešto korisnih “povratnih informacija”. A ukoliko ne informacije i povratne informacije, onda bi čak pomoglo nekoliko dokaznih pitanja. Možda pitanja poput:

“Ti govoriš da si djevojčica. Što to znači? Možeš li mi reći što misliš da je djevojčica i kako si došao do zaključka da si jedna?”




Ovo je vrsta pitanja koju bi sposobni roditelj postavio u vezi bilo kakve značajne promjene ili odluke koju dijete želi donijeti. Ako bi dijete jednostavno odlučilo početi igrati lacrosse umjesto nogometa, roditelj bi ga vjerojatno pitao zašto se odlučilo na tu promjenu i što ga je dovelo do takve odluke. Poanta je u tome da mu pomognete razriješiti vlastite osjećaje kako biste bili sigurni da neće učiniti nešto zbog čega će naposljetku zažaliti. Zaprepašćujuće je da bi se svaki roditelj upustio u ovakvu vrstu ispitivanja u vezi promjene sportskih timova, dok neki roditelji ne postavljaju bilo kakvo pitanje u vezi promjene spola.

Zapravo, još je i gore od toga. Wade, koji je samo minutu ranije tvrdio da je “posao” roditelja “davanje najbolje informacije”, mijenja smjer i govori da je, nakon što je njegov sin postao djevojčica, njegov, Wadeov, “posao izaći i prikupiti informacije”. On je od vođe kućanstva koji pruža informacije postao podređeni sljedbenik koji sluša naredbe svog 12-godišnjaka. I doista, Wade je rekao da je pogledao u svog sina-sad-djevojčicu i zapravo rekao: “Ti si vođa.” Rekao je Zayi da je njegova “mogućnost” kao oca “dozvoliti ti da budeš glas”.

Osim što 12-godišnjaci nisu vođe. Oni su 12-godišnjaci. I nije prikladno da budu glas za LGBT zajednicu ili bilo koju drugu zajednicu. A posao oca također nije biti glasnogovornik navodnog glasa liderstva svog djeteta. Sve ovo je u potpunosti izokrenuto i bolesno, a ispod sveg ovog ludila nalazi se dječak kojem su samo potrebni njegovi mama i tata kako bi mu pružili malo jasnoće usred zbunjenosti. Umjesto toga, njegovi smiješni, nesposobni roditelji više su usredotočeni na kulturne trendove nego kako bi pomogli svom djetetu da postane dobro prilagođeno ljudsko biće.

No, nemojte brinuti. Wade i njegova supruga Gabrielle Union znaju gdje potražiti “informacije” o tome kako biti roditelj svom “transrodnom” djetetu. Union je odmah “posegnula za savjetom svih članova glumačke postave serije ‘Pose'”, koja je “queer muzičko-plesna serija“. Ne boj se, Zaya. Mama i tata savjetuju se s queer muzičko-plesnom serijom. Oni će sve to ubrzo shvatiti.

Sve ovo bilo bi smiješno da nije psihotično i bolesno i da ova nesputana, ljevičarska ludost ne uništava stvarnu djecu.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.