Bivši policajac kaže kako postoji rizik da Šveđani ‘formiraju osvetničke skupine’

Peter Imanuelsen

Bivši policajac Mustafa Panshiri upozorio je da postoji rizik formiranja osvetničkih skupina ako se ne poduzmu mjere za suzbijanje kriminala.

Ovi komentari uslijedili su novom trendu sadističkih napada koji se odigravaju u Švedskoj, gdje mladići uriniraju na svoje žrtve.

Kao što smo prethodno izvijestili, u jednom takvom napadu muškarac je vikao rasističke, anti-švedske uvrede.

Bivši policajac sudjelovao je u panelu na švedskoj državnoj televiziji, govoreći o sve većem broju pljački maloljetnika.

Rekao je da mnogi počinitelji dolaze iz “ranjivih područja”. Prošle je godine Švedska, prema policiji, imala 61 “ranjivo područje”. Neki su ta područja nazvali “no-go zonama”.

“Ali mi ćemo dobiti etničke Šveđane koji će formirati osvetničke skupine ako ovo ne riješimo. Ako to utječe na vlastitu djecu, sva pravila igre prestaju”, rekao je Mustafa Panshiri.




Također je spomenuo istraživanje Sveučilišta Lund iz 2005. godine u kojem su intervjuirali 11 dječaka koji su pljačkali drugu djecu.

“Ti su dječaci vrlo jasno izjavili da hvataju Šveđane, da žele vidjeti Šveđane kako leže na zemlji i ljube njihove noge te da im to daje osjećaj moći. I naposljetku su rekli da su Šveđani vrlo plašljivi i ne pružaju nikakav otpor dok uzimaju njihove stvari.”

Također je spomenuo seksualne zločine, koji su značajno porasli u Švedskoj u posljednjih nekoliko godina.

“Godinama sam govorio o seksualnom kriminalu, na primjer silovanja dječaka koja su počinili drugi dječaci, a koja nismo imali prije u Švedskoj, o tome nema izvješća.”

Prošle je godine Švedska doživjela rekordan broj od 8.350 prijavljenih silovanja, pri čemu su 3.410 žrtava bila djeca u dobi između 0-17 godina.