Dershowitz: Imam dokaz da je Obama naredio FBI istragu na zahtjev Georgea Sorosa

Ryan Saavedra

Profesor emeritus Pravnog fakulteta na Harvardu Alan Dershowitz otkrio je u subotnjem intervjuu da posjeduje dokaz da je bivši demokratski predsjednik Barack Obama naredio FBI-u pokretanje istrage protiv nekoga nakon što je to zatražio krajnje lijevi milijarder George Soros.

Komentari Dershowitza su došli nakon što su kritičari napali predsjednika Donalda Trumpa zbog tweetanja u vezi stvari koje se tiču Ministarstva pravosuđa, zbog čega je glavni državni odvjetnik William Barr javno zatražio od predsjednika da to prestane činiti.

“Bilo je mnogo kontrole Bijele kuće nad Ministarstvom pravosuđa tijekom Kennedyjeve administracije i mislim da nismo vidjeli previše liberalnih profesora koji su to kritizirali”, izjavio je Dershowitz za Breitbart News. “Također posjedujem neke informacije o Obaminoj administraciji — koje će u jednom trenutku biti objelodanjene u parnici — ali to nisam spreman sada otkriti — o tome kako je predsjednik Obama osobno zatražio FBI da istraži nekoga u ime Georgea Sorosa, koji je bio njegov bliski saveznik.”




“Vidjeli smo ovakvu vrstu utjecanja Bijele kuće na Ministarstvo pravosuđa gotovo su svakom Ministarstvu pravosuđa”, nastavio je Dershowitz. “Razlika je u tome što je ovaj predsjednik mnogo otvoreniji o tome, on tweeta o tome. Predsjednik Obama je šaptao Minstarstvu pravosuđa o tome.”

“Rekli ste da je George Soros tražio od Obame da njegovo Ministarstvo pravosuđa istraži nekoga?”, pritisnuo je Breitbart News.

“To će se uskoro objelodaniti u parnici u bliskoj budućnosti, da”, odgovorio je Dershowitz. “Imam u svom posjedu stvarni obrazac 302 koji dokumentira ovo pitanje i on će izaći u pravo vrijeme, ali sad ga nisam u mogućnosti objaviti jer slučaj još nije podnesen sudu.”