“Prijevara”: Trump odgovorio Obami nakon što je ovaj prisvojio zasluge za ekonomski procvat

Paul Joseph Watson

Predsjednik Trump odgovorio je u ponedjeljak navečer, nazivajući tvrdnju Baracka Obame da je njegova bivša administracija zaslužna za procvat američke ekonomije “prijevarom”.

“Jeste li čuli najnoviju prijevaru?”, tweetao je Trump, objašnjavajući da “Obama sad pokušava preuzeti zasluge za ekonomski boom koji se dogodio pod Trumpovom administracijom.”

“Imao je NAJSLABIJI oporavak od Velike depresije, usprkos nulte stope Federalnih rezervi i MASIVNOG kvantitativnog olakšanja”, primijetio je Trump.

Trump je također napomenuo da je “morao obnoviti našu vojsku, koja je bila u potpunosti potrošena”.

“Stope Federalnih rezervi PORASLE, porezi i regulacije SMANJENI”, nastavio je predsjednik.

“Da su demokrati pobijedili 2016., SAD bi bile u velikoj ekonomskoj (depresiji?) i vojnim problemima ovog trenutka. NAJBOLJE TEK DOLAZI: OČUVAJTE AMERIKU VELIKOM!”, nastavio je Trump.

Predsjednik je reagirao na niže objavljeni tweet Obame, koji je poslan na Dan predsjednika, koji tvrdi da je Obamin Zakon o oporavku “utro put više od desetljeća ekonomskog rasta i najdužeg niza stvaranja radnih mjesta u američkoj povijesti”.

Međutim, kao što je Trump napomenuo, ekonomija je pod Obamom bila najgora od Drugog svjetskog rata, unatoč činjenice da su je tijekom njegova dva mandata Federalne rezerve uvelike poticale s neviđenim desetljeće dugim nultim kamatnim stopama.

Bijela kuća je također objavila priopćenje kao odgovor Obami.




“Predsjednik Trump je preokrenuo sve moguće neuspjele ekonomske politike iz Obamine ere i time preokrenuo posrnulu Obama/Biden ekonomiju”, pisalo je u izjavi Kayleigh McEnany, nacionalne tajnice za odnose s javnošću Trumpove kampanje. “Obama i Biden upravljali su najgorim ekonomskim oporavkom u modernoj povijesti.”

“Međutim, nasuprot tome, deregulacijom, smanjenjem poreza i podržavajući politike slobodnog tržišta, predsjednik Trump stvorio je najsnažniju ekonomiju ikad, u kojoj nezaposlenost bilježi najniže razine u nekoliko generacija i najniže razine za Afroamerikance, Hispance, invalide, veterane i mnoge druge marljive Amerikance”, dodala je McEnany.

I to nisu istaknuli samo Trump i Infowars.

Wall Street Journal nedavno je postavio pitanje 68 ekonomista tko je odgovoran za procvat ekonomije, a konsenzus je bio da je “predsjednik Trump, a ne Obama, onaj kojem se treba klanjati”.

Već godinama je više nego očigledno da Obama nije zaslužan za trenutačni oporavak. “Obamin oporavak posljednjih sedam godina ostaje najgori u poslijeratnoj američkoj povijesti”, primijetio je Forbesov članak 2016. godine.

Ostali su brzo odgovorili na Obaminu lažnu tvrdnju: