Trump pohvalio mađarski narod tijekom telefonskog razgovora s Orbánom u vezi ilegalne migracije

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/Fox News

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je ovaj tjedan duh mađarskog naroda tijekom telefonskog razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom.

Prema Orbánovom glasnogovorniku Bertalanu Havasiju, mađarski premijer u ponedjeljak poslijepodne obavio je diplomatski telefonski razgovor s američkom predsjednikom Donaldom Trumpom, izvješćuje Remix News.

Glasnogovornik Havasi rekao je da su tijekom tog razgovora dva čelnika države razgovarali o različitim temama koje su uključivale vanjskopolitička pitanja, tekuću situaciju na Bliskom istoku i ilegalnu imigraciju.

Havasi i glasnovornik mađarske vlade Zoltán Kovács spomenuli su da je američki predsjednik posebno zatražio od premijera Orbána da oda poštovanje i divljenje koje drži u svom srcu prema mađarskom narodu.

“Predsjednik je zatražio od premijera da prenese poruku svog ‘divljenja uspješnom i velikom mađarskom narodu'”, napisao je Kovács na Twitteru.




Početkom ovog mjeseca, Kovács je otputovao u Sjedinjene Države gdje je obišao granični zid koji je trenutačno u izgradnji duž američke granice s Meksikom.

Tijekom svog posjeta, Kovács je tweetao video američko-meksičkog graničnog zida.

Prošlog svibnja, Voice of Europe izvijestio je o sastanku Trumpa i Orbána u Bijeloj kući na koje je Trump pohvalio Orbánove napore za očuvanje mađarske sigurnosti.

“Napravili ste dobar posao i očuvali ste svoju zemlju sigurnom… Znam da je čvrst čovjek, ali je poštovan čovjek i napravio je pravu stvar, prema mnogim ljudima, u vezi imigracije”, rekao je Trump mađarskom premijeru.