Sin Dwaynea Wadea znao je da je transrodni u dobi od 3 godine

Paul Joseph Watson

Bivša NBA zvijezda Dwayne Wade rekao je da je njegov sin (koji se sad identificira kao žensko) znao da je transrodni u dobi od 3 godine.

Tijekom gostovanja u emisiji Ellen DeGeneres, Wade je otkrio da je njegov 12-godišnji sin Zaire sad transrodni, da se zove Zaya i koristi osobnu zamjenicu ona.

Međutim, prema bivšem igraču Miami Heata, njegov je sin znao da je transrodni još kad je bio malo dijete.

Tijekom gostovanja u emisiji Good Morning America, Wade je rekao da je Zaya donijela odluku kad je imala samo 3 godine.

“Zaya je rano znala dvije stvari”, rekao je Wade voditeljici Robin Roberts. “Znala je ‘heteroseksualno’ i znala je ‘gay’. Ali Zaya je počela više istraživati. … Išla je po listi i rekla: ‘Ovo je kako se sad identificiram. Ovo je moj rodni identitet.'”

Ideja da trogodišnje dijete može odrediti svoju seksualnost ili čak razumjeti prirodu problema je više nego zbunjujuća. Prefrontalni korteks mlade osobe nije u potpunosti razvijen sve do 25. godine života.




Prošle se godine u Velikoj Britaniji otkrilo da je pet osoba koje su radile u jedinoj klinici za transrodne Nacionalne zdravstvene službe dalo otkaz nakon što su djeca od samo tri godine bila izložena nepotrebnom tretmanu promjene spola.

“Upućivanja na kliniku porasla su posljednjih godina, s 94 slučaja 2010. godine na 2.519 prošle godine, a najmlađi pacijent je imao samo tri godine”, izvijestio je Daily Mail.

Wadeovu objavu da je njegov sin transrodni naširoko su pozdravili mediji i slavne osobe, a samo je nekolicina usamljenih glasova dovela u pitanje logiku situacije.

Jedan od tih glasova bio je reper Boosie Badazz, koji je optužen za “transfobnu tiradu” nakon što je Dwayne Wadeu poručio da ne bi smio dozvoliti da njegovom sinu “odrežu ku*ac”.