Reizdanje pjesme ‘Imagine’ Johna Lennona s realističnijim opisom komunizma

The Babylon Bee

VELIKA BRITANIJA — Jeste li ikada pokušali zamisliti život u savršenom svijetu kojim vlada komunizam, ali ste prethodno dobivali informacije samo iz lako pamtljivih folk pjesama koje veličaju sustav? Pa, srećom po vas, sada je lakše nego ikad shvatiti kako zapravo izgleda sveobuhvatna komunistička utopija.

Razlog tome je reizdanje komunjarskog klasika Johna Lennona s realističnijim riječima koje odražavaju oštre stvarnosti komunizma. Lennon, već dugo mrtav — premda ne zaslugom komunizma, pošto je bio blagoslovljen životom u kapitalističkoj zemlji — bio bi ponosan promjenom, zbog njezine umjetničke vrijednosti u realizmu.

Iako klasična folk pjesma čini fantastičan posao izlaganja osnova komunizma — nema religije, nema vlasništva, nema hrane — ona nikad ne poziva slušatelja da zamisli sve ljude u njihovom pravom obliku, naime mrtve — uobičajeno strijeljanjem, ali često i putem izgladnjelosti.

“John Lennon je napisao ovu nekad prekrasnu pjesmu još tamo u sedamdesetima”, rekao nam je komunistički muzički snob. “Međutim, u godinama nakon toga, otkrili smo da je komunizam u osnovi bio mašina za non-stop ubijanje. Bilo je to zapravo predivno. Možda je spasilo planet. To je razlog zbog kojeg su izmijenili riječi pjesme. Kako bi je učinili realističnijom.”




Dakle, s ažuriranim riječima pjesme, svi mi možemo kolektivno “zamisliti sve ljude, koji dijele cijeli svijet”, mrtvima. A koji je način dijeljenja svijeta bolji od onoga u masovnoj grobnici.

Riječi pjesme su u svom kompletnom izdanju reproducirane u nastavku.

Zamislite da nema kruha
To je lako ako pokušate
Bez tacosa ili ljutog umaka,
Ništa hladno ili prženo,
Zamislite sve ljude koji žive u gulazima

Zamislite da nema novca
To nije teško učiniti
Ništa za jesti ili piti
I bez slanine
Zamislite sve ljude koji žive kratki životni vijek ooooh

Možete reći da sam komunjara
Ali ja nisam jedini
I jednog dana ćete nam se pridružiti
Ili ćemo vas upucati u lice

Zamislite da nema vlasništva
Jer su sve vaše stvari redistribuirane
Puno pohlepe i gladi
Bratstvo među ljudima
Zamislite da svi ljudi dijele sve vaše stvari, yeah

Možete reći da sam komunjara
Ali ja nisam jedini
Jeste li rekli da vam se to ne sviđa?
Onda je gulag za tebe, sine

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.