Službene brojke otkrivaju da Skandinavija ima zabrinjavajući problem s migrantskim kriminalom

Arthur Lyons

Migranti koji žive u Norveškoj nadmoćno su prezastupljeni u statistikama o kriminalu, dok za maloljetne migrante postoji još veća vjerojatnost da će biti uključeni u nasilno kriminalno ponašanje u Oslu, otkrili su službeni podaci koje je prikupila Statistika Norveške.

Jon Helgheim i Sylvi Listhaug iz Progress Party naglasili su da brojke otkrivaju da mladi somalijski imigranti vrše nasilne zločine po stopi od 419 na 1.000 u usporedbi s 34 na 1.000 za domaće Norvežane, izvješćuje norveški tabloid Verdens Gang.

Dakle, mladi somalijski imigranti imaju 12,3 puta veću vjerojatnost počinjenja nasilnog zločina od domaćih norveških muškaraca.

Heghei i Lasthaug oboje osporavaju tvrdnje globalističkih nevladinih organizacija, takozvanih istraživača i akademika, koji se suprotstavljaju podacima koje je objavila Statistika Norveške i koji jasno pokazuju da su imigranti izrazito prezastupljeni u nasilnim zločinima, čak i kad se uzmu obzir stvari poput socijalnog statusa, zaposlenosti, spola i dobi.

“Razlog zbog kojeg smo kritizirani jest to što je političarima, aktivistima, istraživačima i komentatorima problematično kad ih probude neugodne činjenice kad su toliko dugo i intenzivno pokušavali zatvarati svoje oči i uši”, napisali su Helgheim i Listhaug.




Helgheim i Listhaug također su kritizirali političare, nevladine organizacije, medijske ličnosti i ostale takozvane “stručnjake” u Švedskoj jer se nisu uspjeli pozabaviti istom situacijom u svojoj zemlji “jer to može biti stigmatizirajuće”.

“Sad je situacija u Švedskoj u potpunosti van kontrole sa stotinama zapaljenih automobila, stotinama požara u školama, više od stotinu napada bombama, otvorenim smaknućima na ulicama i koordiniranim napadima s automatskim oružjem, bombama i granatama”, rekli su.

Prije nekoliko dana, Voice of Europe izvijestio je da su od vođa bandi na koje se usredotočila policija u Stockholmu u “Operaciji Rimfrost”, petnaestorica od trideset i dvojice imigranti druge generacije, dok su ostalih sedamnaest imigranti rođeni u inozemstvu.

Prošli tjedan, Voice of Europe je izvijestio da se sličan fenomen događa u Danskoj. Danske novine Jyllands-Posten objavile su statistiku nedavnog istraživanja think-tanka Unitos.

Istraživanje je pokazalo da je više od polovice muškaraca somalijskog, libanonskog, kuvajtskog i marokanskog podrijetla rođenih između 1985. i 1987. godine, a koji su živjeli u Danskoj od svoje 14. godine, bilo osuđeno za zločin u jednom ili više navrata prije nego što su navršili 30 godina.