WALSH: Demokrati blokirali zakon za zaštitu novorođenčadi rođene nakon pobačaja, ponovno dokazujući da su stranka zla

Matt Walsh

U utorak, demokrati su u američkom Senatu blokirali zakon koji bi zahtijevao od klinika i bolnica pružanje osnovnog medicinskog tretmana novorođenčadi rođenoj nakon neuspjelih pobačaja. Demokrati su pokušali prikazati Zakon o zaštiti novorođenčadi rođene nakon pobačaja kao radikalni napad na autonomiju žena i uplitanje vlade u medicinske odluke, ali on nije bio ništa slično. Tekst prijedloga zakona možete pročitati ovdje. Usprkos glumatanju i tvrdnjama demokrata poput senatorice Gillibrand da bi zakonodavstvo “naštetilo ženama”, ono bi samo zabranilo vršiteljima pobačaja ostavljanje novorođenčadi da umru bolnom i nepotrebnom smrću nakon što su se već rodili.

Ovdje nije dostupno izmicanje korištenjem “nakupine stanica”. Ljudska bića u pitanju su mala djeca, potpuno razvijena i koja žive, dišu izvan maternice. Demokrati su sad izjavili da čak ni u tom slučaju ona ne bi trebala imati pravnu zaštitu. Čak se i ona mogu odbaciti kao smeće.

Kao i uvijek, zagovornici čedomorstva u demokratskim redovima imaju punu podršku medija. CNN je zapravo, bez imalo naznaka ironije, nazvao bebe rođene nakon pobačaja “fetusima” i razlikovao ih od “novorođenih beba”. Prema CNN-u, novorođena beba je dijete koje je rođeno živo jer ga je željela njegova majka. Dijete koje se slučajno rodi živo jer ga njegova majka ne želi je još uvijek fetus. Ljudskost bebe, čak i izvan maternice, u potpunosti ovisi o željama njezine majke.




Moglo bi se tvrditi da je taj zakon nepotreban pošto bebe rijetko uspijevaju preživjeti pobačaje. Pa, ako je to istina, zašto mu se protiviti? I zašto tvrditi da je to napad na ženska prava? Ali, naravno, to nije istina. Na stotine djece umrlo je nakon što su preživjela pokušaje pobačaja. Trenutačni zakoni ne štite te žrtve. Vršitelji pobačaja možda ne mogu zakonski pogubiti živo rođeno novorođenče — iako je Kermit Gosnell desetljećima činio upravo to prije nego je uhvaćen — ali oni mogu odbiti pružanje osnovnog medicinskog tretmana kako bi spasili djetetov život. A to je upravo ono što se dogodilo stotinama puta, a sad će se zahvaljujući demokratima u Senatu to događati i dalje.

Trebalo bi napomenuti da su demokrati ovih dana također blokirali zakon koji bi zabranio pobačaje nakon 20 tjedana gestacije. Bebe u toj fazi razvoja mogu osjetiti bol. Pri 22 tjedna mogu preživjeti izvan maternice. Nitko nije iznenađen ovim potezom, ali on ponovno podvlači stav da Demokratska stranka u ovom trenutku nije ništa više od kurve pobačajne industrije. Ona je moralno korumpirana i zla do srži, neprijatelj života i dostojanstva.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.