Demokrati, NY Times okrivljuju Trumpa za koronavirus

Paul Joseph Watson

AP razotkrio otvorene laži usmjerene na predsjednika.

Demokrati i New York Times okrivljuju predsjednika Trumpa za širenje koronavirusa u SAD-u, usprkos činjenice da je prije nekoliko tjedana predsjedao sastankom u vezi pojačanih kontrola na granici i blokiranja letova iz zaraženih područja.

AP je primijetio u srijedu da su i Mike Bloomberg i Joe Biden u potpunosti bili u krivu kad su tvrdili da je Trump srezao sredstva Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Nacionalnim institutima za zdravstvo (NIH).

Izvješće provjere činjenica navodi:

Demokratski predsjednički kandidati opisuju saveznu birokraciju zaraznih bolesti kao bez vodstva i loše pripremljenu za prijetnju koronavirusom zbog smanjenja proračuna i nesposobnog vodstva predsjednika Donalda Trumpa. To je iskrivljena slika. Za početak, Trump nije uspio smanjiti proračun.

On je predložio rezove, ali ga je Kongres ignorirao i umjesto toga povećao financiranje. Nacionalni instituti za zdravstvo i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ne pate zbog proračunskih rezova koji nikad nisu stupili na snagu.

Osim toga, smanjenje proračuna koje je predložio Trump nije imalo apsolutno nikakve veze s pripremljenošću za prevenciju koronavirusa i bilo je povezano s odgovorom na virus ebole, koji više nije potreban na takvim visokim razinama jer je prijetnja od virusa gotovo nestala u SAD-u.

“Neki demokrati su optuživali da je Trump desetkovao vodstvo nacionalnog javnog zdravstva, ali [John Auerbach, predsjednik nestranačke Zaklade za zdravlje Amerike] je rekao da su najviši znanstveni redovi CDC-a ostali stabilni u posljednje tri godine”, primijetila je AP-ova provjera činjenica.

Međutim, demokrati će svjesno iskrivljavati činjenice i lagati javnosti kako bi zaradili političke bodove.

Tijekom demokratske debate održane u utorak, Bloomberg je tvrdio: “Ovdje nema nikoga tko bi shvatio što bismo dovraga trebali učiniti. A on je oduzeo sredstva — on je oduzeo sredstva Centrima za kontrolu bolesti, CDC-u, tako da nemamo organizaciju koja nam je potrebna.”

Biden se također nadodao, tvrdeći: “Mi smo povećali budžet CDC-a. Mi smo povećali budžet NIH-a. … On je sve to ukinuo. … On je ukinuo financiranje čitavog napora.”

Obojica su LAGALI.




Kao što je sam Trump napomenuo, on je išao protiv svojih savjetnika ukinuvši putovanja iz teško zaraženih područja Kine prije nekoliko tjedana. Učinivši to, Trump je vjerojatno pomogao usporiti izbijanje epidemije u SAD-u, pružajući tako vladi više vremena za pripremu.

Naravno, mrzitelji Trumpa su stali uz demokrate, a New York Times je čak sugerirao da bi se koronavirus trebao preimenovati u “Trumpvirus”.