Orbán obećao zaštititi Mađare nakon što je Turska otvorila vrata ‘izbjeglicama’

Paul Joseph Watson

Mađarski premijer Viktor Orbán obećao je zaštititi svoj narod nakon vijesti da je Turska ponovno otvorila vrata izbjeglicama na putu prema Europi.

Usred eskalacije sukoba u Siriji nakon zračnog napada u kojem je poginulo 33 turskih vojnika, Ankara je objavila da više neće zadržavati val ljudi koji pokušavaju doći do Europe.

Gotovo istog trenutka, pojavili su se videozapisi migranata koji kreću prema granicama Grčke i Bugarske kao i prema turskoj obali Egejskog mora.

Ankara ponovno koristi migrante kao oružje u pokušaju ostvarivanja svojih geopolitičkih ciljeva, ilustrirajući kako takozvane izbjeglice mogu imati ogroman negativni utjecaj na zemlje u koje ulaze.




Orbán je odgovorio obećanjem da će se snažno suprotstaviti prijetnji.

“Usprkos svoj pažnji koju privlači koronavirus, migracija ostaje povijesni izazov”, rekao je. “Povećani tok [migranata] s juga povijesni je trend i mi mu stojimo na putu.”

“Gdje će se zaustaviti protok s juga?”, pitao je Orbán. “Oduvijek sam tvrdio da je invazija migracijskih masa poput vala.”

“Moramo očekivati još jedan migracijski val i masovni napad na mađarsku graničnu ogradu, a mađarska granica se mora zaštititi”, dodao je.

S obzirom na činjenicu da migranti također predstavljaju još jedan mogući vektor za širenje koronavirusa, Europa se suočava s velikom dvostrukom prijetnjom.

“Mađarska granica i mađarski narod moraju biti zaštićeni”, rekao je za Breitbart glasnogovornik mađarske vlade.

U međuvremenu, dok se koronavirus nastavlja širiti Europom, Mađarska testira dolaznike iz Italije na simptome bolesti.

To se uvelike razlikuje od Velike Britanije, gdje dolaznici iz Italije ulaze ravno u zemlju bez ikakvih provedenih testova.

U Mađarskoj je dosad zabilježeno nula slučajeva koronavirusa, za razliku od ostatka Europe gdje su brojne zemlje zabilježile svoje prve slučajeve virusa kao posljedica nositelja bolesti koji su ušli iz Italije.