Grčka policija upucala migranta u glavu, dok granični okršaji rastu; glasnogovornik vlade opovrgnuo vijest

Paul Joseph Watson

Grčka granična policija ustrijelila je sirijskog migranta koji je pokušavao doći do Europe nakon sve žešćih graničnih sukoba koji su došli nakon turske objave o otvaranju granice.

Grčku granicu opsjeda na tisuće migranata koji su uvjereni da mogu dosegnuti EU utočišta s obilnom socijalnom pomoći nakon odluke Ankare da odstupi.

Nakon sukoba u kojem su migranti gađali policiju s kamenjem i ostalim objektima, jedna žrtva je ustrijeljena kroz usta i preminula na mjestu događaja.

“Ovo je prvi prijavljeni smrtni slučaj među imigrantima koji pokušavaju prijeći tursko-grčku granicu”, tweetala je novinarka Jenan Moussa. “Grčki graničari ustrijelili su sirijskog muškarca. Evo videa.”

Isječak prikazuje muškarca kojeg je okružila gomila prije nego započinju vikati “Allahu Akbar” i odnose njegovo tijelo.




Drugi, nasilniji video žrtve objavio je novinar BBC World Service Mughira Al Sharif, koji identificira migranta kao Ahmeda Abu Emada i kaže kako je njegovo tijelo odvezeno u Tursku.

Isječak će nesumnjivo iskoristiti novinske mreže kako bi propagirale Europljanima da prihvate više “izbjeglica” u velikim brojevima unatoč totalne katastrofe koja je nastala posljedicom događaja 2015.-16. godine.

Još jedan video prikazuje ženu koja sjedi na obali i vrišti dok je okružuje više fotografa kako bi zabilježili svaku sekundu drame.

Glasnogovornik grčke vlade Stelios Petsas jučer je opovrgnuo vijest na Twitteru, napisavši da “grčki graničari nisu ispalili niti jedan metak na bilo kojeg pojedinca koji je pokušao ilegalno ući u Grčku” te da je “video snimka koja prikazuje smrtni slučaj na grčko-turskoj granici lažna vijest. Pozivamo sve da pažljivo izvješćuju vijesti koje podržavaju tursku propagandu.”