KLAVAN: Ljevičarska kultura je kultura silovanja

Andrew Klavan

Evo priče iz slučaja Harveyja Weinsteina koja je malo pokrivena od strane medija. Dr. Barbaru Ziv, psihijatricu koja je dala presudno svjedočenje za uspješan progon Weinsteina zbog optužbi za silovanje, ubrzo nakon toga udario je automobil dok je prelazila ulicu. Završila je u bolnici s više slomljenih kostiju. Ne postoje dokazi da je to bio čin osvete za njezino svjedočenje. I, naravno, samo bi najluđi od ludih teoretičara zavjere mogli ikad zamisliti da bi osoba povezana sa seksualnim prijestupnikom koji ima veze s Clintonovima mogla biti nasilno napadnuta.

Ipak, recimo da je netko želio poravnati račune sa Ziv. Tko bi mogli biti osumnjičenici? Moj prijedlog: svaki kulturni ljevičar u zemlji. Ne bi me iznenadilo da su svi bili u autu, svaki od njih, poput klaunova u cirkuskom Volkswagenu.

Zašto tako mislim? Pa, svjedočenje Ziv trebalo je objasniti poroti zašto su žene koje je Weinstein silovao i dalje imale prijateljske odnose s njim, ponekad uključujući i sporazumni seks. Povijesno, tužiteljima je bilo teško dobiti oslobađajuću presudu kad je žena koja je tvrdila da je silovana nastavila vezu sa svojim silovateljem. To je razlog zbog kojeg je svjedočenje Ziv bilo toliko presudno za slučaj tužiteljstva.

Većinu žrtava silovanja — najmanje 85% njih — silovao je netko koga poznaju, rekla je Ziv na sudu. “Vrlo su rijetke situacije kad su žene seksualno napadnute od nekoga tko zna da će otići na policiju… Ponekad će žene imati naknadni kontakt s počiniteljem jer zapravo ne mogu vjerovati da im se to dogodilo… One se nadaju da je to bila samo nenormalnost. Stalno čujete takve priče.” Ponekad, rekla je, žrtva se boji da će joj silovatelj narušiti ugled ili karijeru.

Ipak, postoji i nešto drugo. I Jessica Man i Miriam Haley — žene koje su optužile Weinsteina za silovanje — imale su povijest zlostavljanja u svom djetinjstvu. Žene koje su zlostavljane kao djeca imaju nekoliko puta veću vjerojatnost da će ponovno biti zlostavljane kao odrasle osobe. Istraživanja se razlikuju, ali čitao sam da djeca koja su zlostavljana imaju dva, tri — pa čak i sedam — puta veću vjerojatnost da će biti silovana kao odrasle osobe.

Koliko razumijem, biti seksualno zlostavljan kao dijete može uzrokovati disfunkciju svih vaših društvenih sustava. To uzrokuje brkanje osjećaja boli i užitka, zlostavljanja i naklonosti. To uzrokuje da se držite onih koji su vas povrijedili jer se bojite gubitka veze koja daje smisao vašem životu. Biti seksualno zlostavljan kao dijete priprema vas za buduću viktimizaciju.

Dakle, moje pitanje je ovo. Tko se to igra sa seksualnosti naše djece?

Ja ne govorim o pojedincima koji počinjavaju zločine. Znam da postoje i ljevičarski i konzervativni zlostavljači. Nitko nije pravednik. Ali to nije poanta. Ja govorim o idejama.




Tko vam prodaje ideju da odrasli s pravom mogu seksualizirati djecu?

Tko slavi dječju drag kraljicu Desmonda dok ga njegovi roditelji šalju paradirati u ženskoj odjeći pred balavim muškarcima? Emisija Good Morning Amerika na ABC-u emitirala je raskošan i očaravajući segment o tom sirotom djetetu. To je ABC — na kojem su odbacili priču o Jeffreyju Epsteinu i njegovom zlostavljanju maloljetnih djevojaka, baš kao što je to NBC učinio s Weinsteinovom pričom.

Kamo odlaze ljudi koji žele propovijedati da djecu treba seksualno izmesariti ako izraze sumnju u svoj spol? New York Times je jedno od mjesta. Tko donosi zakone koji zahtijevaju da se djeca koja još nisu čak naučila što je normalnost moraju podučavati o seksualnim abnormalnostima od strane državnih agenata koji bi ih trebali podučavati gramatiku i matematiku? To su učinili demokrati u New Jerseyju.

I da — gdje je Weinstein operirao? U Hollywoodu. Tamo gdje snimaju film za filmom koji normaliziraju ili opravdavaju seksualnu upotrebu djece: “Ništa nije osobno,” “Žena kojoj sam čitao,” “Sumnja,” “Dodir bez opravdanja,” “Bilješke o jednom skandalu,” “Rođenje” i tako dalje i tako dalje.

To je isti onaj Hollywood, gdje su — pod vodstvom Harveyja Weinsteina — potpisali uspješnu peticiju za puštanje redatelja Romana Polanskog kako ne bi bio izručen natrag u SAD i suočio se s pravdom zbog drogiranja i sodomiziranja 13-godišnje djevojčice. “Hollywood ima najbolji moralni kompas jer ima suosjećanja”, objasnio je Weinstein.

Svi oni su radili s Polanskim, čak i nakon što su znali. Dali su mu Oscara, nakon što su znali. Svi oni su radili s Harveyjem. Svi su znali.

Slanje malog dječaka na drag nastupe je zlostavljanje djece. Nepovratno mijenjanje dječjeg tijela je zlostavljanje djece. Učitelji koji djecu podučavaju seksu kako bi im nametnuli vrijednosti — zlostavljanje djece. Odrasla osoba koja ima spolni odnos s djetetom — to je silovanje samo po sebi — dijete ne može dati svoj pristanak. To je zlostavljanje djece.

Mnogo je veća vjerojatnost da će žene koje su zlostavljane kao djeca biti silovane i vjerojatnije da će nakon toga ostati uz svoje silovatelje.

Ljevica pomaže u stvaranju budućih žrtava budućih Harveyja Weinsteina.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.