Tucker Carlson: Bernie Sanders ‘lažov’ i ‘licemjer’ u vezi klimatskih promjena

David Krayden

Screenshot: Tucker Carlson Tonight

Voditelj Fox News-a Tucker Carlson i konzervativni autor Mark Steyn složili su se u ponedjeljak navečer da je neovisni senator iz Vermonta Bernie Sanders “licemjer” kada je riječ o klimatskim promjenama.

“Kakav je to licemjer. Kako je to glupi, ostarjeli licemjer, lažov”, rekao je Carlson u svojoj emisiji “Tucker Carlson Tonight”.

“Moram te pitati o Bernieju Sandersu”, rekao je Carlson Steynu. “On obećava 16 bilijuna dolara vrijedan Green New Deal jer se toliko brine o klimi. To je ‘egzistencijalna kriza’. On se zapravo ne brine o stvarnom okolišu i zato stalno leti privatno”, rekao je Carlson, dodajući kako se Sanders prošli tjedan pokušao ukrcati na krivi privatni mlažnjak.

“Isprva sam suosjećao s njim”, rekao je Steyn. “Mislio sam da je jedan od razloga što je tako pogrbljen taj što se stalno saginje kako bi ušao u mali TWA zrakoplov koji vozi prema Burlingtonu [Vermont]”, rekao je Steyn, dodajući da je bio pogrešno informiran i da Sanders već godinama leti u privatnim aranžmanima i izbjegava putovanje kopnom.




“Zapravo je to radio i dok je bio samo kongresmen iz Vermonta. On je zapravo uzimao privatne letove iz Manchestera u New Hampshireu do Burlingtona u Vermontu, što je smiješno. Pošto se radi o samo nekoliko sati u automobilu. Možete ga staviti na tempomat. Cesta je prazna i možete usput čitati Komunistički manifest sve do svoje kuće”, rekao je Steyn, dodavši da je “Green New Deal smiješan”.

Sanders je potrošio više od 1,2 milijuna dolara na privatna zračna putovanja tijekom posljednja četiri mjeseca.

Tvrdi da će njegov 16 bilijuna dolara vrijedan Green New Deal plan stvoriti 20 milijuna radnih mjesta.