‘Marksistička svinja’ Carlos Maza povezan s luksuznom jahtom, 11 milijuna dolara vrijednom vilom i ‘šik’ stanom u NYC-u

Giancarlo Sopo

Screenshot: Twitter

Carlos Maza, milenijalski politički komentator, provodi većinu svog vremena na društvenim medijima napadajući bogatstvo i klevećući bogate, ali istraga New York Posta pronašla je da samoprozvana “marksistička svinja” živi život neizmjernog luksuza.

Maza je široj javnosti postao poznat 2019. godine zbog svog sukoba sa Stevenom Crowderom nakon što je pokrenuo online kampanju za baniranje konzervativnog komentatora s YouTube-a. U jednom je trenutku bivši novinar Vox-a čak poticao svoje sljedbenike da se fizički suprotstave, ponižavaju i napadaju političke neistomišljenike.

Prema Postu, Maza — koji je u veljači podijelio fotografiju na kojoj je držao ruku preko srca i okružen natpisom “Oprosti bako, sad smo komunisti” — “povezan je s više mega-vila na Floridi, 7,1 milijuna dolara vrijednim stanom u newyorškom Upper West Side-u u vlasništu tvrtke — i jahtom luksuznog proizvođača brodova Donzi.”

Maza je, zapravo, kad se registrirao za glasanje, naveo obiteljsku kuću s pet spavaćih soba i osam kupaonica na obali u Boca Ratonu na Floridi, vrijednu 11,7 milijuna dolara, kao svoju kućnu adresu.

Mazini prijatelji rekli su za Post da mu njegova obitelj pomaže plaćati “šik stan u East Villageu” gdje se cijene mjesečnog najma kreću do 30.000 dolara mjesečno. U tweetu, Maza je objasnio da njegov ekstravagantni način života zahvaljuje majci i zaručniku koji su “vrlo bogati zahvaljujući softverskoj kompaniji koju su započeli zajedno” u 1990-ima.

“Svjestan sam da se zalažem za sustav koji bi preusmjerio moć od članova moje obitelji”, dodao je, priznajući da uživa “golemu privilegiju”.




Naravno, ništa od svega ovoga ne bi bio problem da Maza ne posvećuje toliko svog vremena pjevajući hvalospjeve marksizmu i napadajući druge zbog “zločina” njihovog bogatstva. Post je objavio niz njegovih najnovijih kleveta:

“Upravo sam saznao da James Carville — koji provodi vrijeme kritizirajući demokrate da su otišli “predaleko lijevo” — živi u apsolutno opsceno bogatoj vili na četiri kata”, rekao je Maza u jednom takvom primjeru iz veljače — kritizirajući dugogodišnjeg demokratskog stratega i objavljujući fotografiju starog Carvilleovog doma na svom Twitter računu.

“Dragi Bože, možemo li PRESTATI uzimati savjete od ultra-bogatih”, žalio se.

“Trebali bismo tretirati gay ljude JEDNAKO kao što tretiramo heteroseksualne ljude: Pojesti ih kad postanu previše bogati”, rekao je u drugoj objavi.

Zbog razotkrivanja Mazinog licemjerja, Postov novinar Jon Levine rekao je da je medijski gigant Twitter uklonio nekoliko njegovih tweetova povezanih s tom pričom i privremeno mu suspendirao račun.

“Twitter mi je sinoć zaključao račun zbog izvješćivanja o Carlosu Mazi”, napisao je Levine. “Predstavnik kompanije mi je rekao da je njihova akcija protiv mene bila ‘greška’.”