U Rusiji, koja je zatvorila granice u siječnju, koronavirus je pod kontrolom

Paul Joseph Watson

Rusija, koja je u siječnju zatvorila većinu svojih graničnih prijelaza, ima samo 20 registriranih slučajeva koronavirusa, od kojih su mnogi Rusi koji su se vratili iz Italije, i nula smrtnih slučajeva.

Kao da granična kontrola funkcionira.

Na kraju siječnja, Rusija je najavila da je u cijelosti zatvorila svoju 2.600 milja (~4.200 km) dugu granicu s Kinom. Moskva je također zatražila od svih građana koji su se vraćali iz Kine samokarantenu i zabranila ulazak kineskim građanima u zemlju.

Rezultat toga je da je Rusija izbjegla vrstu panike koja je sad zahvatila brojne druge europske zemlje s poroznim granicama, a ponajprije Italiju (kojom vlada ljevičarska vlada koja podržava otvorene granice) koja sad ima 9.172 slučajeva koronavirusa i zabilježila 463 smrti kao posljedica te bolesti.

Čitava talijanska nacija sad je stavljena pod de facto karantenu i zabranjena su sva javna okupljanja, a najmanje 16 milijuna ljudi spriječeno je od napuštanja sjevera zemlje.

Za razliku od Rusije, koja je zahvaljujući snažnim graničnim mjerama zabilježila samo 20 slučajeva koronavirusa, od kojih su većina Rusi koji su se vratili iz Italije i od kojih su se neki u potpunosti oporavili. Za sad je umro nula ljudi.




Za razliku od ostalih europskih zemalja, od kojih većina omogućuje ulazak iz Italije bez ikakvih testiranja, Rusija je također uvela stroge procese karantene, zaprijetivši svima koji prekrše svoju samokarantenu s 5 godina zatvora.

Usprkos eskalirajućoj zarazi i broju smrtnih slučajeva, čelnici Europske unije u više su navrata inzistirali da neće biti implementirana nikakva granična kontrola.

Rusija je također odlučno ignorirala zahtjeve Svjetske zdravstvene organizacije da se izbjegne profiliranje kako bi se smanjilo “stigmatiziranje”.

Kao što smo istaknuli prošlog mjeseca, moskovska policija i službenici podzemne željeznice provjeravali su putnike za koje su vjerovali da su Kinezi za bilo kakve znakove koronavirusa, što je Peking navelo na podnošenje službene žalbe.

Za razliku od drugih europskih zemalja poput Italije, Njemačke i Francuske, čini se kako ono što Rusija radi djeluje i sigurni smo da Moskva neće slati bilo kakve isprike.