Turska o predstojećim migrantskim valovima: Europske zemlje će propasti, a gospodarstva srušiti

Adam Prins

Süleyman Soylu, turski ministar unutarnjih poslova, tvrdio je da će masovna migracija preko grčke granice drastično promijeniti europske vlade, ekonomije i dovesti kaos zbog kojeg će se srušiti europske burze.

“Vlade u Europi će se promijeniti, njihove ekonomije će oslabiti, a njihove burze dionica srušiti”, rekao je Süleyman Soylu tijekom intervjua u emisiji Tarafsiz Bölge na CNN Türk prošle subote.

Trenutačne borbe na tursko-grčkoj granici izgledaju kao nekakva vrsta odmazde koju je Erdoganov režim namjerno nametnuo EU. Između ostalog, Turska tvrdi da Europska nije podržala invaziju na Siriju. Erdogan je prošlog rujna tvrdio da će “poplaviti vrata Europe” s izbjeglicama ako Europa neće podržati Tursku u smještaju izbjeglica.




Prema lažnim tvrdnjama turskih dužnosnika, 100.000 imigranata je došlo na granicu s Grčkom. U ovom trenutku, čini se kao da je tekuća borba između Turske i Europe došla u pat poziciju.

Kao što smo prethodno izvijestili, Europska komisija trenutačno priprema slanje dodatnih 500 milijuna eura kao pomoć Turskoj s njezinim takozvanim “sirijskim” izbjeglicama.

Grčka je vojska, koja se priprema za odbijanje migranata koji pokušavaju ilegalno ući u Grčku, navodno vježbala s bojevim streljivom.