Najveća njemačka država glasala protiv prihvaćanja više migranata

Remix News

Screenshot: YouTube/Ten Slides

U nagovještaju da njemačka tzv. “kultura dobrodošlice” prema migrantima lagano jenjava, njemački državni parlament Sjeverne Rajne-Vestfalije, najveće države u Njemačkoj, glasao je protiv prihvata migranata glasovima četiri velike stranke, prema WDR.

Kršćansko-demokratska unija (CDU), Socijaldemokratska stranka (SPD), Slobodna demokratska stranka (FDP) i Alternativa za Njemačku (AfD), glasali su svi zajedno protiv prihvaćanja bilo kakvih izbjeglica.

Zelena stranka prethodno je podnijela zahtjev za prihvat maloljetnika bez pratnje i ostalih ranjivih izbjeglica i zatražila prijevoz 5.000 migranata iz Grčke u Sjevernu Rajnu-Vestfaliju. Njihovi postupci za azil tek bi naknadno bili obrađeni u Njemačkoj.

Odbacivanje je došlo nakon objavljivanja nove ankete u Njemačkoj, koja je pokazala da samo 32 posto Nijemaca podržava ideju prihvaćanja više migranata, dok se 44 posto njih protivi. Još 15 posto ne zna kakav je njihov stav po tom pitanju.

Njemačka je upravo objavila da će prihvatiti 1.500 maloljetnih migranata na saveznoj razini, ali još uvijek nije jasno koja će ih njemačka država primiti. Najnovije glasanje u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji znači da vjerojatno neće biti raspodijeljeni tamo.




U prošlosti je postojala bojazan da su migranti lagali o svojim godinama kako bi olakšali svoj ulazak u Europu. Na primjer, nevjerojatnih 84 posto “dječjih migranata” koje je testirala švedska vlada bili su zapravo odrasle osobe starije od 18 godina, prema izvješću BBC-a.

Ispred zgrade državnog parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije, članovi i pristaše organizacije za izbjeglice “Seebrücke” prosvjedovali su za više migranata.

Glasnogovornik Patrick Schiffer naglasio je da ne samo da u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji postoji mnogo slobodnog prostora za izbjeglice, već također mora postojati spremnost za njihovo prihvaćanje.

Gradonačelnik Düsseldorfa se slaže s tim mišljenjem.

“Imamo prostora za takve ljude u našoj državi i trebali bi ih prihvatiti i pomoći im”, rekao je gradonačelnik Düsseldorfa Thomas Geisel (SPD) i naglasio da u glavnom gradu države ima 500 slobodnih mjesta za izbjeglice.

Rekao je da Njemačka mora prihvatiti više migranata, a on nije jedini. Ostali gradovi i općine iz Sjeverne Rajne-Vestfalije također su ponudile prihvatiti migrante. Pod motom “Imamo mjesta“, pro-migrantski političari i aktivisti promiču ideju da unatoč primanju više od milijun migranata, Njemačka još uvijek ima dovoljno mjesta za više njih.