Tucker: Mediji su stali na stranu komunističke Kine i za koronavirus okrivljuju Ameriku

Paul Joseph Watson

Screenshot: YouTube/Fox News

Tucker Carlson žestoko je kritizirao mainstream medije tijekom svoje sinoćnje emisije zbog toga što su stali na stranu komunističke Kine kako bi okrivili Ameriku za koronavirus.

“Pandemija je došla iz Kine i došla je iz Kine s razlogom”, rekao je voditelj Fox News-a. “To je zemlja u kojoj je vlada namjerno prikrivala rane faze izbijanja virusa kad se on mogao spriječiti prije nego se proširio izvan kontrole.”

Napominjući da Kina kontrolira 96 posto proizvodnje antibiotika i prijeti prekidanjem izvoza lijekova u SAD, Carlson je optužio Peking da “sad pokušava sakriti stvarnost odakle je došao koronavirus” i još gore, za virus optužuje Ameriku.

Carlson se nakon toga pozvao na jučerašnje tweetove glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijiana, koji je tvrdio: “Možda je američka vojska donijela epidemiju u Wuhan.”

Kad je zamoljen da se distancira od Lijianove izjave, Peking je to odbio.

Lijian je također kritizirao ljude koji povezuju virus s Kinom, narativa koju su sad prihvatili mainstream mediji, dok ljudi poput CNN-ovog Jima Acoste inzistiraju da je ukazivanje na činjenicu da je virus potekao iz Kine “ksenofobično” (usprkos tome što je to istina).

“Međutim, ono što iznenađuje jest to što je prije samo dva mjeseca…sam Acosta slao tweetove o ‘Wuhanskom koronavirusu’, kad još nije primio naredbu od Jeffa Zuckera (direktora CNN-a – op. a.) koji prima svoje naredbe iz Kine”, istaknuo je Carlson.

“Imajte na umu, to su ljudi, kinesko vodstvo, s kojima je naša medijska klasa sklopila savez, kojem se ulagivala godinama i koje je ispričavala na sve moguće načine, pa čak i kad je Kina okrivila Sjedinjene Države za pošast koju je ona sama skrivila, čak i kad je kineska vlada zaprijetila ubojstvom naših građana prekidanjem isporuke lijekova, naši su se mediji nastavili zauzimati za njihovu stranu”, rekao je voditelj Fox News-a.

Tucker je potom pustio isječak Joea Bidena u kojem ovaj tvrdi da je “dezinformacija” i “ksenofobija” označiti COVID-19 “stranim virusom” i okrivio Trumpovu administraciju za njezino izbijanje u SAD-u.

“Dakle, naša je krivnja”, rekao je Carlson. “Samo da budemo jasni, opisivanje virusa iz Wuhana kao ‘Wuhanskog virusa’ nije ksenofobija, to je točno i svatko tko govori drukčije laže i to vjerojatno s razlogom.”

“Za našu vladajuću klasu sada i uvijek najviši je prioritet ‘budnost’ — to i odobrenje iz Pekinga — i to vam sve govori o njima”, zaključio je Carlson.

Tucker je također istaknuo da prema izvješću znanstvenika Južnokineskog tehnološkog sveučilišta u Guangzhou, “ubojiti koronavirus vjerojatno potječe iz laboratorija u Wuhanu”, nakon što je istraživača zarazila životinja i koji je nakon toga proširio virus izvan objekta.

Jedan od laboratorija imenovan u izvješću koji je provodio istraživanje na koronavirusu šišmiša nalazi se samo 280 metara od mjesta “mokre” tržnice mesa u Wuhanu.

“Svatko tko iznese ovu teoriju na američkoj televiziji napada se kao ludi teoretičar zavjere”, rekao je Carlson, unatoč činjenice da ta tvrdnja dolazi od “kineskih istraživača koji su argumentirali o podrijetlu virusa na temelju dokaza”.