Prva žrtva koronavirusa u Mađarskoj

Remix News

75-godišnji muškarac prva je žrtva epidemije koronavirusa u Mađarskoj, objavio je u nedjelju glasnogovornik mađarske vlade, Zoltán Kovács.

Pukovnik Tibor Lakatos iz mađarske operativne skupine za borbu protiv koronavirusa rekao je da su mađarski graničari provjerili 46.000 ljudi koji su ušli u zemlju i da je broj onih kojima je naređena karantena sada preko 900.

Mađarska liječnička komora objavila je popis prijedloga u 11 točaka koji uključuju zabranu putovanja u zemlji i zatvaranje svih trgovina osim trgovina hranom i ljekarni.

Međutim, Kovács je rekao da je prijedlog Komore politički motiviran i da je sad najvažnije da stanovništvo poštuje mjere predostrožnosti i slijedi savjete koji se redovito ažuriraju na službenim nacionalnim internetskim stranicama za koronavirus.




Mađarska je također u subotu naredila zatvaranje svih škola nakon što je u petak prekinula predavanja na sveučilištima. Kako bi pomogli učenicima da nastave školovanje, škole žure s razvojem mrežne nastave, a nacionalni kulturni televizijski kanal M5 bit će privremeno pretvoren u obrazovni kanal.

Ured gradonačelnika Budimpešte naredio je zatvaranje svih banja, a vozači autobusa bit će odvojeni od putnika.

Najnovije brojke koronavirusa pokazuju ukupno 32 slučaja zaraze u Mađarskoj, što je stavlja između Cipra s 33 slučajeva i Latvije, koja trenutačno ima 30 slučajeva.

Italija je jučer izvijestila o svom najsmrtonosnijem danu, sa zabilježenih 348 smrti, čime je ukupan broj mrtvih u toj zemlji porastao na 1.809.