U Italiji sve u najboljem redu zahvaljujući univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti

The Babylon Bee

ITALIJA — Novo izvješće pokazalo je da je Italiji ide sasvim dobro i da nema nikakvih problema zahvaljujući hvaljenom sustavu univerzalne zdravstvene zaštite.

Dok pandemija koronavirusa i dalje hara svijetom, sve više zemalja zatvara svoje granice, ali ne i Italija. Njezin program univerzalne zdravstvene zaštite znači da svim njezinim stanovnicima ide dobro, “čak nevjerojatno” dobro.

“Čini se kako imanje univerzalne zdravstvene zaštite zaustavlja sve zdravstvene probleme i nekakvom magijom stvara dovoljno lijekova i skrbi za sve”, rekao je jedan analitičar. “To je nevjerojatno — u zemljama gdje nema univerzalne zdravstvene zaštite, svi umiru. U zemljama gdje je uspostavljena univerzalna zdravstvena zaštita, virus se jednostavno zaustavlja na granici. Nije mu dozvoljen ulazak. To je jednostavno znanost.”

I dok se očekuje kako će zaostale zemlje sa slobodno-tržišnim zdravstvenim sustavima biti poharane s gotovo 100%-tnom smrtnošću, zemlje poput Italije s univerzalnom zdravstvenom zaštitom nastavit će živjeti kao da je sve u redu. Ljudi plešu na ulicama i žive svoje utopijske živote bez da su uopće svjesni da se ostatak svijeta suočava s krizom.




“Koronavirus? Nikad čuo”, rekao je jedan Talijan dok je radio pizzu “samo zato”. “Ma kakvi, mi ovdje imamo univerzalnu zdravstvenu zaštitu. Mi smo ostavili iza sebe vaše primitivne ideje poput bolesti, virusa, pa čak i same smrti.”

U Kanadi je također sve u najboljem redu i ona apsolutno neće zatvoriti svoje granice kako bi zaustavila krizu pošto su “granice zle”, kako navodi premijer Justin Trudeau.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.