Komunistička partija Kine ne može vjerovati da dobivaju tako pozitivno pokrivanje od američkih medija besplatno

The Babylon Bee

PEKING — Prema izvorima bliskim Komunističkoj partiji Kine, članovi partije su duboko ponizni i neizmjerno zahvalni američkim medijima što su stali u njihovu obranu bez da su im uopće to naplatili.

U govoru u srijedu, predsjednik Xi Jinping izrazio je svoje čuđenje zbog činjenice da američki mediji jednostavno ponavljaju njegove govorne točke bez bilo kakve financijske kompenzacije.

“Hoćete reći da uopće ne moramo platiti ovakvu vrstu pozitivnog medijskog pokrivanja? Nevjerojatno!”, rekao je predsjednik Xi Jinping. “Ovdje u Kini mi prijetimo obiteljima novinara, razbijamo njihova koljena, bacamo ih u zatvor ili im jednostavno platimo za ovakvo sjajno pokrivanje. Amerika je doista sjajno mjesto i pravi prijatelj nama komunjarama.”




Kakvu vrstu usluge je američki tisak učinio Kini? Prvo, oni ponavljaju kineske govorne točke da nisu imali nikakve veze s virusom i da je to vjerojatno Trumpova krivnja. Zatim, Kina je pristojno zatražila od svih da prestanu nazivati virus koji je definitivno potekao u Kini “Kineskim virusom” ili “Wuhanskim virusom”, a američki mediji su to prenijeli. Predsjednik Xi je sugerirao da se novinari obraćaju na virus kao “Najvjerojatnije američki virus” ili “Dragocjeni poklon naših dragih prijatelja u Kini” ili čak “Trumpovakrivnja virus” i, doista, nekoliko američkih medijskih kuća jedva je dočekalo takav prijedlog.

“Kad kažem udarite po Trumpu, oni kažu ‘Koliko snažno?’. To je fantastično”, kroz smijeh je dodao predsjednik Xi. “Čak sam im ponudio financijsku naknadu, ali svi oni su rekli da to rade iz ljubavi prema širenju propagande i odbili su bilo kakvu kompenzaciju.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.