Milijarder Bill Ackman: ‘Amerika kakvu znamo će nestati’ ako Trump ne zatvori granice

Paul Joseph Watson

Milijarder Bill Ackman upozorio je predsjednika Trumpa da će, ukoliko u potpunosti ne zatvori granice, pošalje ljude kući na 30 dana i ako vlada ne pokrije troškove njihovih plaća, “Amerika kakvu znamo nestati”.

Nakon što je objavio tweet u kojem je pozvao Trumpa da “zatvori zemlju sljedećih 30 dana i zatvori granice”, Ackman je rekao za CNBC da “dolazi pakao” i da će se cijeli sustav kapitalizma srušiti ne poduzmu li se odmah drastične mjere.

“Kapitalizam ne radi u 18-mjesečnom zatvaranju, kapitalizam može raditi u 30-dnevnom zatvaranju”, upozorio je, napominjući da će hotelska, zrakoplovna i ugostiteljska industrija potpuno propasti ako se situacija razvuče dulje od mjesec dana.




“Počevši od kraja siječnja, postajao sam sve zabrinutiji i budio se u noćnoj mori”, rekao je Ackman, dodajući da je osobno otišao u karantenu prije mjesec dana kako bi spasio svog oca, kojem je kompromitiran imunitet.

“A moja noćna mora je bila virus koji se razmnožava i inficira nevjerojatnom brzinom”, dodao je.

Pozivajući sve Amerikance da naprave žrtve, milijarder je uputio molbu: “[Predsjednik] ne govori da jurišate na plaže Normandije, on kaže idite kući, idite kući, provedite mjesec dana sa svojom obitelji.”

Ako poduzme ove mjere i spasi Ameriku od koronavirusa, Trumpu je zagarantirana pobjeda na izborima u studenom, navodi Ackman.