Kina ponovno potiče zavjeru da je Amerika kriva za koronavirus; američki mediji to ignoriraju

Paul Joseph Watson

I dok američki mediji i dalje opsjedaju predsjednika Trumpa zbog nazivanja COVID-19 “Kineskim virusom”, sama Kina nastavlja tvrditi da je Amerika kriva za puštanje koronavirusa.

Isječak s kineske države televizije pokazuje “stručnjakinju” koja tvrdi: “SAD je izbacila cjepivo tako brzo, što samo znači da rade na njemu daleko prije pandemije.”

“Dakle, možemo zaključiti da je SAD odavno posjedovala ovaj virus”, odgovara voditelj.

Ovo slijedi tvrdnju glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijiana koji je sugerirao da je za koronavirus kriva američka vojska. Kineska vlada nije samo odbila odbaciti njegove tvrdnje, već je podržala njegovu teoriju zavjere u službenim glasnicima Komunističke partije.

Mislili biste da bi mediji koji su posljednje četiri godine opsjednuti sa “stranim uplitanjem” i “lažnim vijestima” bili zainteresirani za vijest o stranoj sili koja potiče lažnu teoriju zavjere da je SAD kriva za globalnu pandemiju.

Umjesto toga, oni su u potpunosti ignorirali priču, a neki su čak inzistirali da je Trumpova tvrdnja da Peking optužuje Ameriku totalno izmišljena.

Glavne televizijske kompanije također hvale kineski odgovor na virus kao “lekciju” za SAD, zaboravljajući napomenuti činjenicu da je Kina prije dva mjeseca lagala svijetu da “nema dokaza” za prijenos virusa s čovjeka na čovjeka, dok je njihovo neuspješno zakašnjelo djelovanje, prema studiji, rezultiralo izgubljenom mogućnošću smanjenja globalnog širenja koronavirusa u svijetu za 95 posto.




U nekim su slučajevima čak i odražavali i pojačavali retoriku kineske Komunističke partije tvrdeći da je okrivljavanje Kine za koronavirus, usprkos činjenici da je potekao u Kini i da ga je Kina zataškavala više od mjesec dana, također oblik “rasizma”.

Tweetove Hillary Clinton o ovom pitanju teško je razlikovati od tona kineskih državnih medija.

Silicijska dolina, koja konstantno drži lekcije Amerikancima o sveprisutnoj moći “ruskih botova” također je ostala u potpunosti nijema u vezi jasnih dokaza da se za poticanje ove zavjere koriste kineski botovi.

Očigledno je Trumpovo potencijalno vrijeđanje kineskih ljudi medijima važnije od neprijateljske sile koja pokreće propagandnu ofenzivu u svrhu okrivljavanja Amerike za puštanje smrtonosnog virusa.