Je li Svjetska zdravstvena organizacija lagala o širenju Wuhanskog koronavirusa kako bi zaštitila Kinu?

Katie Pavlich

Screenshot: YouTube/CNBC Television

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), entitet na koji se ljudi navodno mogu pouzdati za točnost, dokazivo je u siječnju dala lažnu informaciju zemljama diljem svijeta u vezi širenja Wuhanskog koronavirusa s čovjeka na čovjeka.

Da ponovimo, krajem prosinca Tajvan je upozorio dužnosnike WHO-a da se Wuhanski koronavirus širi ljudskim kontaktom. WHO, ponajprije saveznik Kine — čija je komunistička partija neprijateljski raspoložena prema Tajvanu — izjavio je dva tjedna kasnije da “nema dokaza” da je to slučaj. To su učinili navodeći nepouzdane, neiskrene, službene izvore kineske vlade. Gotovo dva tjedna nakon toga, WHO se zalagao protiv ograničenja na međunarodno zračno putovanje. To je, naravno, dovelo do poražavajuće pandemije u kojoj se sad nalazimo.

U razdoblju između upozorenja Tajvana i priopćenja WHO-a da je sve u redu, Kina je uništila uzorke virusa, zatvorila laboratorije, uhitila liječnike i zapečatila zgrade u kojima su živjele žrtve bolesti.




Dodajući sol na ranu, generalni direktor WHO-a nastavlja poput papagaja ponavljati govorne točke Komunističke partije o trenutačnoj krizi.

Zviždači i stanovnici u Wuhanu govore da je tvrdnja o “nula slučajeva” koja dolazi iz Kine laž.

Iako mnogi prozivaju Kinu da s pravom bude pozvana na odgovornost zbog prikrivanja i širenja Wuhanskog koronavirusa svijetu, Svjetska zdravstvena organizacija također mora mnogo toga objasniti. I zapamtite, vi plaćate svu ovu korupciju.