Bivši britanski premijer Gordon Brown poziva na formiranje svjetske vlade kako bi se borila protiv COVID-19

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/nestpension

Gordon Brown, naširoko prezirani bivši britanski premijer, pozvao je lidere širom svijeta da formiraju “privremenu vrstu svjetske vlade” kako bi se borili protiv širenja COVID-19 virusa.

Nevjerojatno nepopularan bivši laburistički premijer rekao je da bi transnacionalnim organizacijama poput Ujedinjenih naroda i Svjetske zdravstvene organizacije trebalo dodijeliti izvršne ovlasti koje bi nadjačale sve oblike nacionalnog suvereniteta kao dio novog globaliziranog, tehnokratskog sustava koji kontroliraju svjetski lideri i tzv. “zdravstveni stručnjaci”, izvješćuje Guardian.

Poput većine globalista, Brown — čovjek koji već godinama poziva na uspostavljanje svjetske vlade — vjeruje da nacionalna država, ideja koja postoji — i koja je dosad funkcionirala sasvim u redu — od uvođenja westphalianskog sustava 1648. godine, ne može pravilno rješavati probleme 21. stoljeća.

“Ovo nije nešto s čime se jedna država može sama nositi. Mora postojati koordinirani globalni odgovor”, rekao je Brown.

“Ovo je prije svega izvanredna medicinska situacija i mora postojati zajednička akcija za njezino rješavanje. Ali što više intervenirate kako biste riješili tu medicinsku situaciju, to više stavljate ekonomije u opasnost.




Brown je predložio međunarodnu radnu skupinu koja bi, između ostalog, koordinirala napore u pronalaženju cjepiva, organiziranju proizvodnje i osiguravanju da su napori centralnih banaka usklađeni.

Interesantno je da Brown i njegovi kolege zagovornici globalizma — političke ideologije koja je najviše kriva za trenutačnu krizu u kojoj se nalazimo — sad nude veliko rješenje koje će nas sve spasiti.

Bivši britanski premijer traži od ljudi svijeta da daju povjerenje dužnosnicima iz Svjetske zdravstvene organizacije, istim genijalcima koji su pozivali da nacionalne granice ostanu otvorene dok se početkom ovog mjeseca virus širio diljem svijeta.

Da je više čelnika država odbacilo preporuke WHO dužnosnika i zatvorilo granice svojih država, vjerojatno bi danas bili u potpuno drugačijoj situaciji.