Tucker Carlson: WHO je pomogao Kini u prikrivanju koronavirusa

Tucker Carlson razotkrio je sinoć tijekom snažnog monologa kako je Svjetska zdravstvena organizacija pomogla Kini u prikrivanju ozbiljnosti koronavirusa i kako američki mediji okreću glavu od te činjenice.

Voditelj Fox News-a primijetio je kako je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom “dobio posao zahvaljujući kineskoj podršci nakon što je prikrio izbijanje kolere u svojoj domovini” Etiopiji.

Tedros je negirao navode, koji su se usredotočili na tvrdnju da je podcjenjivao epidemiju kolere u Etiopiji 2006., 2009. i 2011. godine, nazivajući je “akutnom vodenastom dijarejom”, što je jedan od simptoma kolere.

Ujedinjene narodi su kasnije rekli da je mnogo više života moglo biti spašeno da je epidemija točno označena kao kolera.

Carlson je potom optužio Adhanoma za postavljanje standarda korupcije unutar WHO-a tako što je čestitao Kini za njezin “brzi” odgovor na koronavirus krajem siječnja, usprkos rasprostranjenim dokazima da je Kina prikrivala epidemiju više od mjesec dana, lagala o njezinoj ozbiljnosti, da bi nakon toga ušutkala zviždače koji su pokušavali upozoriti svijet.

“Sve što ste čuli od njega je laž”, rekao je Carlson, ističući segment australske emisije 60 Minutes u kojem stručnjakinja objašnjava kako je Kina znala za prijenos COVID-19 s čovjeka na čovjeka još u prosincu.

I naravno, kao što smo prethodno istaknuli, 14. siječnja WHO je širio kineske lažne vijesti da se nije dogodio prijenos koronavirusa s čovjeka na čovjeka.

“Dakle, čelništvo Svjetske zdravstvene organizacije vam govori da je Kina ‘postavila standard’ odgovora na epidemiju, a taj standard očigledno uključuje i nestale liječnike koji govore istinu o njoj”, rekao je voditelj Fox News-a.




Ai Fen, liječnica koja je bila na čelu hitne pomoći u Središnjoj bolnici u Wuhanu, tvrdila je da ju je Peking spriječio da upozori svijet i naposljetku je nestala bez traga i glasa.

Istaknuvši da su američki mediji u potpunosti propustili ispravno dokumentirati kinesko prikrivanje izbijanja koronavirusa, Tucker je napomenuo kako su čak do sredine veljače dužnosnici bili naizgled zabrinutiji s političkom korektnošću nego sa širenjem virusa.

“Početkom veljače, direktor Svjetske zdravstvene organizacije još uvijek je javnosti držao lekcije da je korištenje termina poput ‘Wuhanskog virusa’ rasističko”, rekao je Carlson prije puštanja isječka Adhanoma od 11. veljače u kojem etiopski marksist tvrdi da je korištenje pogrešnog imena za koronavirus “stigmatizirajuće”.

“Možda biste pomislili da bi se Svjetska zdravstvena organizacija, grupa koja je prošle godine dobila 58 milijuna vaših poreznih dolara, mogla zabrinuti zbog činjenice da vlada uhićuje liječnike i laže o smrtonosnoj novoj bolesti. Ali ne. Poput mnogih organizacija, ona je vjerni pas moćnika, što znači da je njihov pravi posao ulizivanje kineskoj vladi”, zaključio je Carlson.