Državni odvjetnik Barr: ‘Kinezi su angažirani u sveobuhvatnom blitzkriegu protiv SAD-a’

Daily Wire

Screenshot: YouTube/Fox News

Glavni državni odvjetnik William Barr rekao je u srijedu navečer voditeljici Fox News-a Lauri Ingraham da je kineska vlada angažirana u “sveobuhvatnom blitzkriegu” protiv Sjedinjenih Država.

“Virus je potekao u Kini, mi još uvijek nemamo sve podatke, mi još uvijek zapravo ne znamo o nultom pacijentu u Kini”, rekla je Ingraham. “Mnogo tih podataka još uvijek se uskraćuje od Sjedinjenih Država, a to govore i glavni ljudi u medicini. Kako bi bilo da se Ministarstvo pravosuđa aktivnije uključi, pretpostavljam očigledno, američkom narodu u ovoj borbi protiv neprekidne kineske propagandne mašinerije u Sjedinjenim Državama na našim sveučilištima, kompanijama — hej, čak i u konferencijskoj dvorani Bijele kuće neki dan.”

“Da. Ministarstvo je snažno angažirano u tome, zapravo je to jedan od najviših prioriteta u domeni kontraobavještajne službe, domeni kontrašpijunaže i zaštiti trgovinskih tajni budući da je naša aktivnost usmjerena na obranu od Kineza”, odgovorio je Barr. “Kinezi su angažirani u sveobuhvatnom blitzkriegu krađe američke tehnologije, pokušavaju utjecati na naš politički sustav, pokušavaju ukrasti tajne na našim istraživačkim sveučilištima i tako dalje. I mi smo usredotočeni na to. Imamo nešto što nazivamo Kineskom inicijativom. Podigli smo mnogo optužnica, ali to je nešto što ćemo morati razotkriti dozvoljavajući poslovnoj zajednici da točno shvati prirodu ove prijetnje.”




“S obzirom na ono što danas znate o raširenom međunarodnom zlostavljanju Sjedinjenih Država, tko je veća prijetnja američkoj elektronskoj sigurnosti — Rusija ili Kina?”, pitala je Ingraham.

“Prema mom mišljenju, to je Kina”, odgovorio je Barr. “I ne samo izbornom procesu, već mislim da općenito nema nikakve usporedbe. Kina je vrlo ozbiljna prijetnja Sjedinjenim Državama geopolitički, ekonomski, vojno i predstavlja prijetnju integritetu naših institucija s obzirom na njihovu sposobnost utjecanja na stvari.”