Trumpova zabrana imigracije izuzima ‘izbjeglice’ i ‘esencijalne radnike’

Paul Joseph Watson

Screenshot: YouTube

I dok su mnogi Trumpovi pristaše slavili njegovi zabranu imigracije, pokazalo se da nacrt izvršne naredbe sadrži brojna izuzeća za “izbjeglice”, “esencijalne radnike” i druge kategorije ljudi.

“U jeku napada Nevidljivog neprijatelja, kao i potrebe za zaštitom radnih mjesta naših VELIKIH američkih građana, potpisat ću izvršnu naredbu o privremenoj obustavi imigracije u Sjedinjene Države!”, tweetao je Trump jučer.

Vijest je dočekana s velikim entuzijazmom Trupove baze, u kojoj neki smatraju da nije učinio dovoljno u vezi ispunjenja predizbornog obećanja o izgradnji zida za sprječavanje ilegalnih imigranata.

Međutim, sad je otkriveno da postoji niz ograničenja.

Bloomberg News je izvijestio da izvršna naredba “uključuje izuzeće za ljude koji traže posao u ‘proizvodnji hrane i izravno pomažu u zaštiti lanca opskrbe’, što bi se moglo primijeniti na poljoprivredne radnike.”




Izbjeglicama i tražiteljima azila će i dalje biti dopušten ulazak u Ameriku, zajedno sa “supružnicima i djecom američkih državljana ili stalnim stanovnicima”.

Izuzeća se primjenjuju i na ljude koji se smatraju “esencijalnim radnicima” kao i na “svakog stranca čiji bi ulazak bio u nacionalnom interesu”.

U nacrtu izvršne naredbe nije naveden datum početka, ali istječe 90 dana nakon implementacije.

“S više od 22 milijuna nezaposlenih Amerikanaca i anketa koje se dramatično mijenjaju u korist stroge zabrane putovanja, restrikciju imigracije nikad nije bilo lakše prodati”, komentira Chris Menahan. “Dok je Trumpova retorika bila u redu, ako će ova masivna izuzeća ostati, onda je retorika sve što ćemo dobiti.”