Pogledajte: Kina objavila video iz biološkog laboratorija u Wuhanu

Paul Joseph Watson

Kineska vlada objavila je video za koji tvrdi da je snimljen unutar Instituta virologije u Wuhanu, u pokušaju suprotstavljanja tvrdnjama, istragama i dokazima da je koronavirus iscurio iz biološkog laboratorija.

Prema izvješćima, američka vlada je sad “gotovo sigurna” da je laboratorij bio izvor virusa i već je podneseno nekoliko tužbi koje navode upravo to.

Video koji su objavili kineski državni mediji je navodno snimljen u veljači i prikazuje znanstvenike u punoj osobnoj zaštitnoj opremi kako rade unutar laboratorija. Naglasak je stavljen na sigurnosne mjere u laboratoriju.

Pogledajte:

U videu, znanstvenik Zhang Huajun demonstrira kako radnici oblače hazmat zaštitna odijela i prolaze kroz pet hermetički zatvorenih komora prije ulaska u glavni dio objekta.

Zhang također tvrdi da je laboratorij dizajniran za sprječavanje curenja dozvoljavajući strujanje zraka samo unutar objekta, a ne ponovno van.

Prošlog vikenda, zamjenik direktora laboratorija tvrdio je da “Nema šanse da je virus došao od nas”.

“Oni nemaju dokaza ili znanja. To se u potpunosti temelji na spekulacijama”, rekao je Yuan Zhiming za državni medij, dodajući da je “dio svrhe zbuniti ljude, umiješati se u naše epidemijske aktivnosti ili naše znanstvene aktivnosti.”

U međuvremenu, Svjetska zdravstvena organizacija još jednom ide u korak s kineskim poricanjem, inzistirajući na tome da se virusom “nije manipuliralo i nije konstruiran u laboratoriju” te ponavlja govornu točku kineske vlade da je “Institut virologije u Wuhanu odbacio glasine da je sintetizirao virus ili da mu je dozvolio bijeg.”

Smatra se kako je novi video laboratorija propagandni pokušaj suprotstavljanja fotografijama koje su se prethodno pojavile i koje su pokazivale neispravne brtve hladnjaka unutar laboratorija u kojima su bili smješteni uzorci koronavirusa: