Izvješće: PET globalnih obavještajnih agencija istražuje znanstvenika za šišmiše iz Wuhana zbog curenja virusa iz laboratorija

Paul Joseph Watson

Prema izvješću australskog Daily Telegrapha, takozvana obavještajna suradnja — agencije u Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama — istražuje višeg znanstvenika Instituta za virologiju u Wuhanu, Peng Zhua, u vezi potencijalnog curenja koronavirusa iz laboratorija.

Izvješće tvrdi da dužnosnici obavještajnih službi istražuju “da li COVID-19 potječe s mokre tržnice ili je možda prirodno nastali virus pušten iz laboratorija četvrte sigurnosne razine u Wuhanu koji je proučavao smrtonosne patogene koronavirusa u šišmišima.”

Izvješće također navodi da je australska vlada sufinancirala istraživanje Zhua o virusima koje prenose šišmiši, u suradnji s kineskom vladom.

Također otkriva da je znanstvenik proveo tri godine u australskom Laboratoriju za zdravlje životinja između 2011. i 2014. godine, kao dio istraživanja koje je uključivalo transport šišmiša iz Queenslanda do laboratorija na seciranje i proučavanje na viruse.

Istraživanje je pronašlo da su “šišmiši bogati rezervoari virusa u nastajanju, uključujući mnoge koji su visoko patogeni za ljude i ostale sisavce” i “mnogi od njih uzrokuju značajan morbiditet i smrtnost kod ljudi i ostalih sisavaca”, navodi se u izvješću.




Neovisna web stranica s vijestima Zero Hedge izvijestila je o Pengu u siječnju i naposljetku je banirana na Twitteru zbog iznošenja svojih nalaza.

Izvješće Zero Hedge-a pod naslovom Je li ovo čovjek iza globalne pandemije koronavirusa?, primijetilo je kako je Peng, kao čelnik Skupine za infekciju i imunizaciju virusa šišmiša, u studenom prošle godine pokušao angažirati dvojicu stipendista koji će imati zadatak korištenja šišmiše “kako bi istražili molekularni mehanizam koji dozvoljava Eboli i koronavirusima povezanim sa SARS-om dulje vrijeme u stanju mirovanja bez uzrokovanja bolesti.”

Kina je odbila SAD-u pristup wuhanskom laboratoriju, prema američkom državnom tajniku Mikeu Pompeu. Postrojenje je podvrgnuto pojačanom nadzoru nakon što je otkriveno da je američka vlada pod Obaminom administracijom godinama financirala tamošnje istraživanje.

Pred toga, svjetski poznati ruski mikrobiolog tvrdio je prošli tjedan da je novi koronavirus odgovoran za COVID-19 pandemiju rezultat toga što su wuhanski znanstvenici u svom laboratoriju radili “apsolutno lude stvari”.

Nadalje, ravnatelj laboratorija medicinskog odjela Sveučilišta u Teksasu koji je 2017. godine posjetio Institut u Wuhanu rekao je da bi bilo glupo odbaciti ideju da je koronavirus pobjegao iz ustanove i da se u takvim laboratorijima “događaju nesreće”.