Pentagon službeno objavio snimke tri NLO-a, potvrđuje da su videozapisi stvarni

Greg Price

Screenshot: Twitter

Pentagon je u srijedu službeno deklasificirao i potvrdio vjerodostojnost tri prethodno procurjele tajne snimke američke mornarice “neobjašnjivih zračnih pojava”.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da su snimke objavljene “kako bi se uklonile bilo kakve zablude u javnosti o tome jesu li snimci koji kruže stvarni ili postoji li još nešto u vezi snimaka.”




“Zračne pojave koje su primijećene u snimkama ostaju karakterizirane kao ‘neidentificirane'”, dodao je glasnogovornik.

Snimci pokazuju ono što su mornarički piloti uhvatili na svojim video senzorima tijekom trenažnih letova 2004. i 2015. godine. Oni su procurjeli 2017. godine, a New York Times ih je objavio u sklopu izvješća o tome kako je američka vlada vodila program istraživanja izvješća o neidentificiranim letećim objektima do 2012. godine.

“Ministarstvo obrane autoriziralo je objavljivanje tri deklasificirana videozapisa ratne mornarice, jedan snimljen u studenom 2014. godine, a ostala dva u siječnju 2015. godine, koja su bila u opticaju javne domene nakon njihove neautorizirane objave 2007. i 2017. godine”, rekla je glasnogovornica Ministarstva obrane Susan Gough u izjavi objavljenoj u ponedjeljak.

Videozapisi su potaknule ponovno zanimanje za NLO-e, koji su postali jedna od glavnih tema na Twitteru ubrzo nakon objavljivanja snimke.